Turizmciler gümrük kapılarının açılmasını istiyor

Van Otelciler Derneği Başkanı Reşat Yeşilağaç, ülke ekonomisi ve özelde Van için hayati öneme sahip olan Kapıköy ve Esendere Gümrük Kapılarının yeni sürece uygun şekilde açılması gerektiğini söyledi.

Turizmciler gümrük kapılarının açılmasını istiyor

  Van Otelciler Derneği Başkanı Reşat Yeşilağaç, ülkemiz ve Van ekonomisi için hayati öneme sahip bu konunun çözüme kavuşturulması için tüm STK ve Oda başkanlarının desteğini ve çalışmalarını önemsediklerini belirterek, gümrük kapılarının kontrollü turizm ve ticarete açılması için gerekli girişimlerde bulunmalarını talep ettiklerini ifade etti.

Gazetemize açıklamalarda bulunan Başkan Yeşilağaç, sürecin başından beri ifade ettikleri gibi gerekli önlemler alındıktan sonra İran’dan misafir ağırlamaları için hiçbir neden olmadığını söyledi.

“ÖNLEMLERİMİZİ, BAKANLIĞIN TALİMATLARI DOĞRULTUSUNDA ALDIK”
   Van Otelciler Derneği Başkanı Reşat Yeşilağaç yaptığı açıklamada, “Kültür ve Turizm Bakanlığının koordinasyonunda, Kovid-19 sürecinde başlatılan "Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı" kapsamında, Türkiye'nin turistik bölgelerindeki işletmeler hizmet vermeye devam ediyor. AA'nın geçtiği habere göre geçtiğimiz bir ay içerisinde yarım milyon Rus turist Antalya'yı ziyaret etti. 22 Eylül itibariyle Tahran-İstanbul uçuşları için start verildi. Günde üç İran menşeili Hava yolu firması (Mahan Air/ Homa Air /İran Air) Tahran-İstanbul uçuşu gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra 26 Eylül itibariyle Türk Hava Yolları, Pegasus Hava yollarına ait uçaklar İstanbul-Tahran uçuşlarına başlıyor. 25 Eylül'de ise Geshm İr Hava yolları firması Tebriz-İstanbul uçuşu gerçekleştirecek. Yetkili mercilerden aldığımız bilgiye göre Tahran-Antalya uçuşları da yakın bir tarihte başlatılıyor. Hava yoluyla ülkemize giriş yapan misafirlere yapılan testlerin ve kontrollerin aynısı Karayolunu tercih edecek turistlere de uygulanması koşuluyla karayolu ulaşımı için bir an evvel çözüm odaklı çalışmalar yapılmasını bekliyoruz. Karantinanın kaldırılmasından hemen sonra mağduriyet yaşanmaması için önlemlerimizi Kültür ve Turizm bakanlığımızın talimatları doğrultusunda aldık” diye konuştu.

“STK VE ODA BAŞKANLARINDAN GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNMALARINI TALEP EDİYORUZ”
   Van için hayati öneme sahip Kapıköy ve Esendere Gümrük Kapılarının yeni sürece uygun şekilde açılması gerektiğini belirten Yeşilağaç, “Sürecin başından beri ifade ettiğimiz gibi gerekli önlemler alındıktan sonra İran komşumuzdan misafir ağırlamamamız için hiçbir neden yok. Ülke ekonomisi ve özelde Van için hayati öneme sahip Kapıköy ve Esendere Gümrük Kapılarının yeni sürece uygun şekilde açılması gerekmektedir. Ülkemiz ve ilimiz ekonomisi için hayati öneme sahip bu konunun çözüme kavuşturulması için ilimizdeki tüm STK ve Oda başkanlarının desteğini ve çalışmalarını önemsiyoruz. Gümrük kapılarının kontrollü turizm ve ticarete açılması için gerekli girişimlerde bulunmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.
VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2020, 12:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29