TKDK'DAN VAN'A 91 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak, tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan pandemi sürecine rağmen TKDK olarak 11 Mayıs’ta yapılan 9. başvuru çağrı ilanı kapsamında Van’da yaklaşık 91 milyon liralık yatırım projesinin teslim alındığını ve değerlendirilmeye başlandığını belirtti.

TKDK'DAN VAN'A 91 MİLYON LİRALIK YATIRIM

   IPARD II programı 9. Çağrı dönemi kapsamında başvuru süreci 10 Temmuz’da tamamlanan ‘302-Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme Tedbiri’nde yatırım tutarı yaklaşık 91 milyon TL olan toplam 92 adet başvurunun teslim alındığını belirten Dr. İbrahim Başak bu projelerin 66 adetinin arıcılık, 5 adetinin sera ve tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği, 2 adetinin zanaatkarlık ve katma değerli ürün işletmesi, 18 adetinin kırsal turizm faaliyetleri (otel) ve 1 adetinin de su ürünleri yetiştiriciliği projesi olduğunu ve bu yatırımların hayata geçmesi durumunda yaklaşık 50 milyon TL’nin hibe olarak başvuru sahiplerine dağıtılacağını söyledi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan TKDK Van İl Koordinatörü Dr. İbrahim Başak ayrıca, IPARD II programı 9. Çağrı dönemi kapsamında başvuru süreci devam eden 101-Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar (hayvancılık işletmeleri) tedbirinde son başvuru tarihinin 27 Temmuz 2020 olduğunu ve bu sürenin uzatılmayacağını hatırlatarak, %50 ile %70 arasında hibe desteği ve KDV muafiyeti sağlanan projelerden faydalanmak isteyen vatandaşları İl Koordinatörlüğüne beklediklerini ifade etti. Bölge: Ziya Türk

Güncelleme Tarihi: 20 Temmuz 2020, 12:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER