Okul müdürlerine korona virüs eğitimi…

Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü İş Sağlığı ve Güvenliği birimi tarafından Okul Müdürlerine yönelik korona Virüsü (Covid-19) ile ilgili bilgilendirme semineri verildi.

Okul müdürlerine korona virüs eğitimi…

    Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı Koç İlk ve Ortaokulu toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısına Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Van il Halk Sağlığı uzmanı Rıdvan Saydan, Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü Dr. Gizem Sayılır, Okul Müdürleri, Okul Sağlığından sorumlu Müdür yardımcıları, Rehber öğretmenler ve Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanları katıldı.

 

    Düzenlenen bilgilendirme toplantısı açılış konuşmasını yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Bilindiği üzere Dünyamızın bazı Ülkelerinde korona virüsü hastalığı baş göstermiş durumda. Şu an Ülkemizde böyle bir tehlike yok ama bizler şimdiden tedbirlerimizi alarak bu tür hastalıklara karşı önlemlerimizi almalıyız. Bizler eğitim camiası olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlığı için bu tür ölümcül hastalıkların önlemini almalıyız. Okullarımız kalabalık ve genç çocuklarımızın toplu olarak yaşadığı ve hareket etmiş olduğu bir alan olduğu için bu tür hastalıkların yayılmasında etken oluyor. Bizlerde bu tür hastalıklardan nasıl korunabiliriz? Okullarımızda nasıl önlemler alabiliriz? Bu konuda yeterince bilgi sahibimiyiz? Ve neler yapabiliriz gibi önlemler alabilmek için Tuşba Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte böyle bir toplantı düzenledik inşallah faydalı olur” dedi.

   Yapılan konuşmanın ardından Tuşba İlçe Sağlık Müdürlüğü Dr. Gizem Sayılır tarafından korona Virüsü (Covid-19) hastalığının ne olduğu, belirtileri, bulaşma yolları ve hastalıktan korunma yolları ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

   Seminerde, korona virüs hakkında bilinmesi gereken bilgiler aktarılırken merak edilen sorular da cevaplandıktan sonra program son buldu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29