Kurukcu: Van'ın sorunlarını hep gündemde tuttuk

Cumhuriyet Halk Partisi Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, 02 Şubat Pazar günü yapılacak olan CHP Van İl Başkanlığı 37. olağan kongre öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Kongrede yeniden il başkanlığı için aday olan Kurukcu, daha önce olduğu gibi, bundan sonra da kentin sorunlarını gündemde tutacaklarını ifade etti.

Kurukcu: Van'ın sorunlarını hep gündemde tuttuk

   Gazetemize açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Kurukcu, görevde oldukları süre zarfında sürekli kentin sorunlarını gündemde tuttuklarını ifade ederek, “Bu şehrin en önemli sorunları olan; çevre yolu, otogar, stadyum, vergi terkini, kentsel dönüşüm, TOKİ konutlarındaki sıkıntılar, imar ve yapı ruhsatı, işkur alımlarındaki adaletsizlikler, ekonomi ve işsizlik gibi başlıca sorunları hep gündemde tuttuk” dedi.

 

    “2005 YILINDA ERÇEK BELDE BAŞKANI OLDUM”

    Siyasete 2005 yılında SHP Erçek Belde Başkanı olarak başladığını, 2011 yılında Van depreminden 1 ay önce Cumhuriyet Halk Partisi’ne davet edildiğini ve 3 yıl il başkan yardımcılığı yaptığını anlatan Kurukcu, “2014 yerel seçimlerinde istifa edip İpekyolu belediye başkan adayı oldum. Ancak Genel merkezimiz ve alınan MYK kararıyla CHP Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldum. Seçimlerden sonra İpekyolu İlçe başkanı olarak seçildim. 2 yıllık görev süremden sonra istifa edip, 23.12.2015 tarihinde CHP Van il olağan kongresinde aday oldum. Kongreyi 1 oy farkla kazanarak il başkanlığına seçildim” ifadelerini kullandı.

    24 Aralık 2017 tarihinde ikinci kez güven tazeleyerek il başkanlığı koltuğuna oturduğunu anlatan Kurukcu, “24 Haziran genel seçimler öncesi istifa edip Van 1. Sıra milletvekili adayı oldum ve en son 1 Kasım’da alınan 7 bin olan oyumuzu ikiye katlayıp 14 bin oy aldık. Yani görev süremiz içerisinde 16 Nisan Referandumu, Cumhurbaşkanlığı seçimi, 24 Haziran Genel seçimleri ve 31 Mart Yerel seçimleri gibi önemli ve kritik bir süreci geride bıraktık” şeklinde konuştu.

 

   “34 HEYETİMİZİ AYRI AYRI VAN’A GETİRDİK”

     4 yıllık görev sürecince 34 heyeti ayrı ayrı Vana getirdiklerini belirten Mehmet Kurukcu, “Bu süreci teşkilatlarımızla göstermiş olduğumuz yoğun ve programlı çalışmalar neticesinde alnımızın akıyla tamamladık. Genel merkezimize ayrıca rapor ettiğimiz bu sürece ilişkin tüm detayları tek tek anlattık. Yine il başkanlık görevine gelir gelmez ilimizde hatta bölgemizde bir ilk sayılabilecek bir organizasyona imza atarak genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere MYK ve Parti meclisimizin büyük çoğunluğunun belediye başkanlarımız ve 81 ilin il başkanlarımızın katılımıyla İlimizde il başkanlar toplantısını gerçekleştirdik. Gerek partimiz için gerekse ilimiz için çok önemli sonuçlar doğuran 3 günlük bu program yerel ve ulusal basın da uzunca bir süre yer aldı. Göreve geldiğimiz ilk zamanlarda belki de bugüne kadar hiç yapılmamış bir faaliyeti daha gündemimize alarak hemen hemen bütün basın kuruluşlarımızı, ayrı ayrı ziyaret edip Cumhuriyet Halk Partisinin toplumda nasıl algılandığını ve CHP’ye dışarıdan bakışın nasıl olduğunu gözlemledik, araştırdık. Ardından Van’daki bütün sivil toplum örgütlerini dernek ve sendikalarını ziyaret ettik. Yaptığımız tüm ziyaretler günü gününe rapor haline getirdik bunları dosyalar halinde Genel merkezimize ve Sayın Genel Başkanımıza sunduk. Daha sonraları sıklıkla, partimizin uzun yıllardan beri üyeleri olan ve bu partiye gönül vermiş insanlarla belirli zamanlarda bir araya gelerek yeri gelince bunları evlerinde ve işyerlerinde ziyaret ederek CHP’nin eksisi ve artısı üzerine tartışmalarda bulunduk. Bunların birçoğunu da tekrar ikna edip partimize yeniden kazandırdık. Ayrıca bazı yanlış algıları değiştirdik. Mesela İnsanların sadece seçimden seçime hatırlanması yanlışını ortadan kaldırdık” diye konuştu.

 

    “HEP HALKIMIZIN YANINDA OLDUK”

    Sevinçte de, hüzünde de halkın yanında olmaya gayret gösterdiklerini anlatan CHP İl Başkanı Kurukcu, “Yeri gelince düğünlerinde yeri gelince taziyelerinde bulunduk Her an halkımızla bir ve beraber olup sorun ve sıkıntılarıyla karşılıksız ilgilendik. Hiçbir insanımızın duygularını siyasete alet etmedik. Siyaseti hiçbir zaman yalan dolan çıkar menfaat olarak görmedik siyaseti her zaman sorunlara çözüm üretme mekanizması olarak kullandık ve siyaseti hep şu cümleyle tanımladık ‘’Siyaset kapalı kapıları açmak için kullanılan en güzel anahtardır ‘’dedik. Bozan, yıkan taraf değil yapan, onaran taraf olduk. Muhalefeti sırf muhalefet olsun diye yapmadık. Muhalefeti görevlilerin iktidarın işini daha iyi yapması için aksaklık ve eksiklikleri tamamlamak için bir uyarıcı ve kontrol mekanizması olarak işlettik.  İl kongrelerinin yapılması için en önemli aşama olan İlçe kongrelerimizi büyük bir ciddiyet ve özveriyle tamamladık. Burada bu özverili çalışmalarından dolayı da ilçe başkanlarımı tebrik ediyor, başarıların devamını diliyor ve kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. CHP Bayrağını dalgalandırdığımız bu zor coğrafya da dur durak bilmeden sıkılmadan yorulmadan CHP’nin politikalarını, parti programlarını ve genel merkezimizin aslında ne yapmak istediğini halkımıza en doğru şekilde anlatmanın azmi içinde olduk, olacağız” dedi.

 

    “İKTİDARA ÇIKMAK İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

    “İl yöneticilerimiz İlçe örgütlerimizle Kadın ve Gençlik kollarımızla tüm partililerimizle birlikte Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak için elimizden geleni yapacağız” diyerek sözlerini sürdüren Kurukcu, “Hedefimiz Türkiye Cumhuriyeti’mizin kuruluşunda olduğu gibi yeniden çağdaşlık yolunda daha güçlü daha aydınlık daha barışçıl günlerini inşa etmek olacaktır. Bunun için partimiz bünyesinde görev alan herkesin kendi sorumluluk alanında CHP’ye yakışır demokratik ilkelere uygun olarak görevini yerine getireceğine ve dün olduğu gibi bugün de yarın da el ele omuz omuza birlikte çalışacağımıza olan inancımız tamdır. İl yöneticilerimiz İlçe örgütlerimizle Kadın ve Gençlik kollarımızla tüm partililerimizle birlikte Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımak için elimizden geleni yapacağız. Ayrıca Van sorunlarını hep gündemde tuttuk. Kentin en önemli sorunları olan; çevre yolu, otogar, stadyum, vergi terkini, kentsel dönüşüm, TOKİ konutlarındaki sıkıntılar, imar ve yapı ruhsatı, işkur alımlarındaki adaletsizlikler, ekonomi ve işsizlik gibi başlıca sorunları hep gündemde tuttuk. Van da her ne kadar resmi vekilimiz olamasa da istediğimiz an, milletvekillerimize PM ve MYK üyelerimize ve Sayın Genel başkanımıza istediğimiz dakika ulaştık ve huzurlarınızda Sayın Genel başkanımıza ve tüm MYK PM ve milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Yine  genel merkezimiz il yönetim kurul üyelerimiz, ilçe başkanlarımız, aile ve parti büyüklerim ile yaptığım istişareler sonucunda 02 Şubat 2020 Pazar günü yapılacak olan Van olağan il kongremizde tekrar aday olacağımı belirtiyor, tüm halkımızı kongreye davet ediyorum. Kongremizin ilimize ülkemize ve partimize hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2020, 09:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER