Kurukcu: CHP heyeti olarak halkımızın yanında olduk

Cumhuriyet Halk Partisi Van il Başkanı Mehmet Kurukcu, Bahçesaray’daki iki çığ felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara ise şifa dileyerek, “CHP heyeti olarak Van’daydık. Çığ bölgesine gittik. Hastanelerde yaralılarımızı ziyaret ettik. Genel Başkanımıza sunulması için rapor hazırladık” dedi.

Kurukcu: CHP heyeti olarak halkımızın yanında olduk

    Bahçesaray İlçesinde yaşanan çığ felaketinde halkın yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirten, CHP İl Başkanı Mehmet Kurukcu, “Bahçesaray'daki çığ felaketini yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak için Genel Başkanımız Sn Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla PM Üyemiz ve Ankara milletvekilimiz Tekin Bingöl, Hatay milletvekilimiz Suzan Şahin, İstanbul milletvekilimiz Ali Şeker, Adana milletvekilimiz Burhanettin Bulut, Kastamonu milletvekilimiz Hasan Baltacı ve İstanbul milletvekilimiz İlhan Cihaner heyet olarak Van'a geldiler. İlk gün FİLO’daki şehit cenazelerini uğurlama törenine katılım sağladık. Ardından çığ altında çıkarılan yaralı vatandaşlarımızı hastanelerde ziyaret ettik. Sonra çığ felaketinin yaşandığı bölgeye gittik ancak tam olayın olduğu noktaya güvenlik gerekçesi ile alınmadık. Oradan Çatak ilçemize geçip oradaki yaralıları ziyaret ettik. İkinci gün çığ altında kalıp hayatını kaybeden vatandaşlarımızın çoğunun taziyelerine katılıp, akabinde yaralı vatandaşlarımızı ziyaretlere devam ettik ardında il binamıza geçip heyet başkanımız PM Üyemiz ve Ankara milletvekilimiz Tekin Bingöl öncülüğünde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulmak üzere bir rapor hazırladık ve iki günlük çalışmalar sonrasında heyetimizi Ankara’ya uğurladık” dedi.

    Kurukcu, böylesi acı günde kendilerini yalnız bırakmayan başta genel başkanları olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2020, 11:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29