Kaplan: Kaçak su kullananlar 1 milyon insanın hakkını gasp ediyor

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, yapılan yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi verdi ve kaçak su kullanımı konusunda vatandaşları uyardı. Kaplan, kaçak su kullananların Van’da yaşayan 1 milyonu aşkın insanın hakkını gasp ettiğini belirtti.

Kaplan: Kaçak su kullananlar 1 milyon insanın hakkını gasp ediyor

   Van genelinde %50’nin üzerinde kaçak su kullananların olduğunu belirten Genel Müdür Kaplan, “Van geneli kayıp kaçak suda %50 düzeyindeyiz. Bunun büyük bir kısmını kırsal mahalleler oluşturuyor. Büyükşehir uygulamasından önce kırsal mahallelerde faturalandırılma yoktu ve hala faturalandırılamıyor. Van’da %50’nin üzerinde kayıp kaçak miktarı var. Kırsal mahallelerde su bedelinin dörtte birini tahakkuk ettiriyoruz. Burada bir evin su tüketimini 20 metreküp olarak düşündüğümüzde 14 -15 lira gibi bir fatura ortaya çıkıyor. Aslında kayıp kaçak değil faturalandırılmayan miktar bu. İnsanları ikna ederek, muhtarlarımızın da desteği ile köy köy dolaşarak yaklaşık 20 bine yakın abone topladık. Henüz bunlara fatura tahakkuk ettirmedik. Süreç devam ediyor ve kendilerine anlattık. 249 lira ilk abonelik ve teminat bedelini kırsal mahallerimizde almıyoruz. 25 lira gibi bir ücretle, ilk aboneliklerini gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.  

“SU İLE BULUŞAMAMIŞ MAHALLELERİMİZDE ÇALIŞMALARIMIZ ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR”
   Kırsaldaki su sorunlarını giderdiklerini belirten Kaplan, “Kırsaldaki vatandaşlarımızın eksiklerini tamamlıyoruz, su ihtiyaçları ile ilgili sorunlarını çözüyoruz. Birebir su ihtiyacı olan, su ile buluşamamış mahallelerimizde çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Koronavirüsün etkisini tamamen kaybetmesiyle kentte çalışmalarımız hızla devam edecek” dedi.
   Tarifelerin bu kadar ucuz olduğu, faturaların bu kadar düşük geldiği bir şehirde, suyu kaçak kullanmanın vicdana ne de hukuka uygun olmadığını belirten Kaplan, “Kim olursa olsun kaçak durumunu cezalandırmadan bırakmıyoruz. 4-5 yıl içinde kesilmiş ceza miktarını biz 4-5 ayda yakaladık” diye konuştu.
Van Bölge Gazetesi:Necat Teyfun

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2020, 18:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29