İsrail saldırısında ölü sayısı artıyor

İsrail'in, Gazze'nin kuzeyine yönelik saldırısında 9'u çocuk, 24 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail saldırısında ölü sayısı artıyor

Filistin medyası, Gazze'nin kuzeyinde İsrail'in hava saldırısı başlattığını duyururken, Gazze Sağlık Bakanlığı İsrail saldırılarında 9'u çocuk 24 Filistinli'nin hayatını kaybettiğini açıkladı.

  Öte yandan, İsrail Meclisi boşaltıldı. İsrail medyası, ülkenin geniş çaplı hava saldırısına başlayacağını yazdı.

  İsrail Başbakanı Netanyahu ise tehditler savurdu. ABD ise İsrail'i 'kınayamadı'. Gazze Şeridi'nden Batı Kudüs ve Beyt Şems'e 6 roketle saldırdı düzenlendi. Roket saldırısını Hamas üstlendi.

  ERDOĞAN'DAN TELEFON DIPLOMASİSİ

  Başkan Erdoğan, Ürdün Kralı 2. Abdullah ve Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ürdün Kralı 2. Abdullah'ın görüşmesinde İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

  Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede İsrail’in Kudüs, Mescid-i Aksa ve Filistinlilere yönelik insanlık dışı saldırılarının muhatabının esasında bütün Müslümanlar olduğuna işaret ederek, bu saldırıları ve zulmü durdurmak için Türkiye ve Ürdün’ün birlikte çalışmasının önemli olduğunu belirtti.

  KUVEYT EMİRİYLE GÖRÜŞME

  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

  Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, görüşmede İsrail’in Mescid-i Aksa’ya ve Filistinlilere yönelik saldırıları ele alındı.

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29