Gülpınar: Yeni hedefimiz bir üst tura çıkabilmek

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, Eyüpspor maçından sonra başlayacak olan play-off maçlarını kazanarak bir üst tura çıkmayı hedeflediklerini belirterek, play-off'ta Van'ı en iyi şekilde temsil edeceklerini vurguladı.

Gülpınar: Yeni hedefimiz bir üst tura çıkabilmek

  Misli.com 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Vanspor, yarın ligde son maçına çıkacak. Eyüpspor maçı öncesi gazetemize değerlendirmelerde bulunan Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, zor bir sezonun ardından play-off'a kaldıklarını ifade etti.

  Play-off maçlarına da değinen Gülpınar, Eyüpspor maçından sonra rakiplerinin belli olacağını belirterek, play-off maçlarının 4 günde bir oynatılmasının takımlar açısından sıkıntılı olacağını vurguladı. Bütün play-off maçlarının Antalya gibi merkezi bir ilde oynatılmasının daha doğru olacağını belirten Gülpınar, federasyonun vereceği kararı beklediklerini söyledi.

  Eyüpspor maçına formalite icabı çıkacaklarını belirten Gülpınar, bu maça daha önce şans bulamayan futbolcularla çıkacaklarını ve as oyuncularını play-off maçı öncesi dinlendireceklerini vurguladı.

  "ÇOK ZOR BİR SEZON GEÇİRDİK"

  Çor zor bir sezonun ardından play-off'a kalmanın sevincini yaşadıklarını belirten Gülpınar, "Çok zor bir sezon geçirdik ve sonucunda play-off'a kaldık. Bundan sonrası için çabalayacağız. 1922 Konyaspor maçında ilk yarısı farklı, ikinci yarısı farklı iki devre oldu. İlk yarıda skor avantajını ele alınca, ikinci yarıda biraz daha rehavete kapıldık. Olmayacak 2 tane gol yedik. Sonuçta kazanarak, play-off'a kalmayı garantiledik. Oyunculara da söyleyecek çok bir şeyimiz yok. Çünkü inanılmaz yorucu bir sezondan sonra buralara kadar getirdiler. Çok kısa sürede maçlar oynadılar. Bilindiği gibi çok fazla kadro derinliğimiz de olmadığı için, bu oyuncuları dinlendirme şansımız da olmadı. Önemli olan sonucu almaktı. İlk yarıda takım olarak iyi bir oyun ortaya koyduk. Ama ikinci yarıda oyundan biraz daha düştük. Artık ligin sonuna geldik. Fiziksel anlamda da ufak, tefek sıkıntılar olmaya başlıyor. Önemli olan galip gelip, play-off'u garantilemekti. Çok şükür bunu becerdik. Son hafta maçından sonra play-off'taki rakibimiz şekillenecek. Ondan sonra da play-off grubuna başlayacağız. Rakip kim olursa olsun, hedefimiz bir üst tura çıkabilmek" dedi.

  "ALTERNATİFLİ BİR KADRO İLE ÇIKACAĞIZ"

  Yarınki Eyüpspor maçının formalite bir maç olacağını belirten Gülpınar, "Son hafta maçında Eyüpspor'a konuk oluyoruz. Bu maç formalite bir maç olacak. Bu maç öncesi cezalı oyuncularımız var. Sedat Cengiz, Burhan Arman ve Şiyar Kepir'in cezası var. Dinlendirmemiz gereken 3-4 tane de oyuncumuz var. Çünkü Eyüpspor maçından 4 gün sonra play-off maçlarına başlayacağız. Bazı arkadaşları da bu anlamda yormak istemiyoruz. Sonuca çok takılmadan, şans veremediğimiz oyuncuları belki kullanırız. Öyle bir maç olacak. Bizim hedefimiz 12 Mayıs'taki play-off rakibimiz olacak. Eyüpspor şampiyonluğunu haftalar öncesinde ilan etme sine rağmen, son maçlarına hep kazanmak için çıkıyor. Bence olması gereken budur. Maalesef geçtiğimiz yıllarda bu tip olaylar olduğu zaman, hakikaten hedefe ulaşan takımlar maçlarda biraz daha rakibine tolerans tanıyabiliyordu. Bence Eyüpspor profesyonelliğin gereğini yapıyor. Bu hafta Kırklareli maçında da o şekilde oynadılar. Bizim maçımızda da muhtemelen o şekilde oynayacaklar. Olması gereken de budur. Onlar nasıl bir kadro ile çıkarlar bilmiyorum ama biz biraz daha alternatifli bir kadro ile çıkacağız. Maç günü bunu netleştireceğiz"  diye konuştu.

  "PLAY-OFF MAÇLARINDA BİRLİK VE BERABERLİK DEVAM EDECEKTİR"

  Takım içerisindeki birlikteliğe de değinin Gülpınar, "Takımımız içerisinde son haftalarda ciddi bir birlik ve beraberlik var. Bizim takımımız belki bu ligin en iyi takımı değil ama birlik, beraberlik olduğu zaman, birbirlerine kenetlendikleri zaman bence bu grupta yenemeyecekleri takım yok. Bu ligde bu birlik ve beraberlikten başka alternatifimizin olduğunu düşünmüyorum. Biz iyi konsantre olmak, her maçı %100 birinci dakikadan son dakikaya kadar, iyi bir şekilde odaklanıp, o şekilde oynamamız lazım. Biz böyle oynarsak bir sıkıntı yok. Sonuçta Vanspor'un geleceği olduğu kadar, bu futbolcuların geleceği de söz konusu. Onun için eminki play-off maçlarında bu birlik ve beraberlik, bu arkadaşlık, bu konsantrasyon devam edecektir. Bizim de beklentimiz bu şekilde. Biz geldikten sonra takımdaki potansiyeli ortaya çıkarmamız gerekiyordu. Maksimal verim almamız gerekiyordu. Çünkü biz geldiğimizde potansiyelin karşılığında ortaya konulan bir futbol yoktu. İşin açıkçası biz geldikten sondaki 1-2 hafta da yoktu. Ama ondan sonra biraz daha kendimize güven geldi. Baktığımız zaman Vanspor, bu ligde 21 tane maç kazanmış. Eyüpspor'dan sonra en fazla maç kazanan Kırşehir ile berabere ikinci takımız. Bu çok kolay bir şey değil. Buda bize şunu gösterdi; bu ligde yenemeyeceğimiz takım, kazanamayacağız maç yok. Önemli olan potansiyelimizi açığa çıkarmak, bunu yapabildiğimiz sürece de her maça ortağız. Her maçı galip bitirmek için diğer takımlar kadar bizimde şansımız var diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

  "MAÇLAR BİR ŞEHİRDE OYNATILIRSA İYİ OLUR"

  Play-off maçlarına da değinen Gülpınar, "Tabi bu haftadan sonra zorlu bir play-off süreci başlıyor. 4 günde bir maça çıkacağız. Tabi deplasmana gidip gelmek çok zor olacak. 4 günde bir maça çıkılacağı için, takımların antrenman yapma şansı dahi olmayacak. Maçların tek bir ilde oynatılması daha doğru olur diye düşünüyorum. Süre çok kısıtlı. Bu saatten sonra bu kararı değiştirirler mi bilmiyorum ama maçların tek bir ilde oynatılma çok daha iyi olur. Bütün maçlar Antalya gibi bir ilde oynatılırsa daha doğru olur. Tam kapanmadan dolayı uçak seferleri de baya azaldı. Gidip-gelmekte sıkıntılar yaşanıyor. Geçtiğimiz haftaki rakibimiz 1922 Konyaspor bu sebepten dolayı otobüsle gelmek zorunda kaldı. Buda çok sağlıklı değil. Play-off maçlarının tek ilde oynatılması bütün takımlar için iyi olur diye düşünüyorum. Takımlarda belli olduktan sonra TFF'nin vereceği kararı bekleyeceğiz. Örneğin bu hafta İstanbul'da Eyüp maçına gideceğiz. Ertesi gün dönüp buraya geleceğiz, iki gün sonra tekrar play-off maçı için deplasmana gideceğiz. Baya bir sıkıntılı süreç olacak. Nasıl bir karar alınır bilmiyorum. Merkezi bir il olursa, bütün takımlar için iyi olur diye düşünüyorum. Bütün Van şehri ile beraber mutlu sona ulaşabilmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf edeceğiz" dedi.

  Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29