Gülpınar: Vanspor maçlarına sürekli acemi hakemler veriliyor

Vanspor Futbol Kulübü Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, Kardemir Karabükspor maçını değerlendirerek, hakemin kötü bir maç yönettiğini ifade etti. Gülpınar, özellikle Vanspor maçlarına sürekli acemi hakemlerin verildiğini belirterek, Van'ın bir deneme tahtası olarak kullanıldığını vurguladı.

Gülpınar: Vanspor maçlarına  sürekli acemi hakemler veriliyor

  Vanspor, hafta sonu evinde konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u 1-0 mağlup ederek, play-off potasındaki yerini korudu. Karabük maçını gazetemize değerlendiren Vanspor Teknik Direktörü Serhat Gülpınar, her hafta özellikle iç saha maçlarında hakemlerden yana sıkıntılar çektiklerini söyledi.

  Perşembe günü (yarın) zorlu bir maça çıkacaklarını vurgulayan Gülpınar, play-off grubunda takımların bir birine çok yaklaştığını söyledi. Bundan sonraki haftalarda az hata yapan takımın play-off grubunda yer alacağını ifade eden Gülpınar, az hata yapıp, kalan maçlarını kazanarak, play-off'a kalmak istediklerini vurguladı.

  "ÖNEMLİ OLAN 3 PUAN KAZANMAKTI"

  Karabük maçını değerlendiren Serhat Gülpınar, "Karabük maçı hakikaten çok zor bir maç oldu. Çok pozisyona girdik ama bu pozisyonları erken değerlendiremedik. İlk yarıda birde çok yoğun bir rüzgar vardı. Önemli pozisyonlara girdik ama atamadık. Atamayınca da ister istemez, oyuncuların üzerinde biraz stres olmaya başladı. Tabi bu tip maçlar, her zaman zor maçlar. Genç bir takıma, mücadele eden bir takıma karşı oynuyorsunuz. Bunun karşılığında da biran önce golü bulmak istiyorsunuz. Gol geciktikçe oyuncular üzerindeki stres biraz arttı. Ama çok şükür sonucunda güzel bir golle, maçı kazandık. Önemli olan 3 puan kazanmaktı. Bu galibiyetle yolumuza devam ediyoruz. Karabük'e çok pozisyon vermedik. Doldur-boşalt toplarla bir şekilde gelmeye çalıştılar. Golü yedikten sonra oyunu biraz daha riske edip, kalemize yüklendiler. Karabükspor da buradan 1 puan alabilir miyiz, onun derdindeydi. Kendi oyunlarını geliştirmeye çalışıyorlar. Oyun başında vakit geçirmeye yönelik hareketler hoş olan şeyler değil. Ama maalesef bu ligde böyle, bu tip maçlarda golü biran önce bulup, rahatlamak gerekiyor. Geç olunca da sıkıntı yaşayabiliyorsunuz. 3 puan aldığımız için mutluyuz" dedi.

  "VAN'I DENEME-YANILMA GİBİ KULLANIYORLAR"

  Hakem yönetimini de eleştiren Gülpınar, "Vanspor maçlarına sürekli acemi hakemleri veriyorlar. Gelen hakemlere baktığımızda bu yıl ya 3. Lig'de dördüncü hakemlik yapmış, yada 3. Lig'de maç yönetmişler. Van'ı biraz daha deneme-yanılma gibi kullanıyorlar. Sonuçta bizde hedefe gidiyoruz. Biraz daha düzgün, daha hakemlik yeteneği olan insanları göndermeleri gerekiyor. Ama her hafta hakemlerden yana, özellikle iç sahada çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Hedefe gidiyorsanız rakibi de, hakemi de yenmek zorundasınız. Bunların arkasına sığınmak çok bir şey kazandırmıyor. Ama ortada da bir hakem gerçeği var. Hakemi de yenip, her maçta sonucu almamız gerekiyor" diye konuştu.

  "KALAN MAÇLARIMIZI KAZANIP, PLAY-OFF'A KALMAK İSTİYORUZ"

  Yarın deplasmanda karşılaşacakları Turgutluspor maçını da değerlendiren Gülpınar, "Play-off grubunda takımlar bir birine yaklaştı. 6-7 takımlık bir grup var. Grupta her an, her şey değişebilir. Bugün ikinci olan yarın yedinci olabilir. Bugün yedinci olan, yarın grupta ikinci olabilir. Çünkü takımlar bir birine çok yakın. Bu saatten sonra en az hatayı yapan, play-off grubunun içinde olacaktır. Daha fazla hata yapan, bu grupta olamayacaktır. Mümkün olduğu kadar az hata yapıp, sırasıyla maçlarımızı kazanıp, play-off'a kalmak istiyoruz. Hafta içerisinde deplasmanda Turgutluspor ile karşılaşacağız. Turgutlu zor bir takım. Aldığı sonuçlar kimseyi yanıltmasın. Ama bizim de kazanmamız gereken bir maç. Az hata yapanın, play-off'ta olacağı bir grupta yarışıyoruz. Onun için deplasmandan 3 puan getirmemiz gerekiyor. Bütün enerjimizi, gücümüzü sahaya yansıtacağız. İnşallah bundan da başarılı oluruz. 3 puanla dönmemiz gereken zorlu bir maç. Hakikaten çok zor bir maç bizi bekliyor. İnşallah oradan da 3 puanla döneriz" ifadelerini kullandı.

  Van Bölge Gazetesi: Bişar Ulutaş

Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2021, 12:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29