Cengiz: Düzenli balık tüketilmeli

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Cengiz, balık tüketiminin önemine değinerek, “Balık tüketimi kalp sağlığı üzerinde olumlu etkilere sahiptir. Yine tansiyonun düşürülmesinde ve kanın pıhtılaşmasını önlemesi açısından faydalıdır” dedi.

Cengiz: Düzenli balık tüketilmeli

1 Eylülden itibaren av sezonun açılmasıyla tezgâhların balıklarla dolup taştığını ifade eden Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, Su Ürünleri Fakültesi, Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Cengiz, bunun kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu ve balık tüketiminin arttırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Balık tüketiminin insan sağlığı üzerindeki etkilerinden bahseden Doç. Dr. Özgür Cengiz, “Düzenli olarak haftada en az 2 defa balık tüketiminin kalp sağlığı üzerine olumlu etkilere sahip olduğu bilinmektedir. Bu nedenle, balığa kalp dostu diyebiliriz. Balık içerdiği omega-3 yağ asidi sayesinde insan sağlığı açısından zararlı olan kötü kolesterolü (LDL) düşürmekteyken iyi kolesterolü (HDL) ise yükseltmektedir. Ayrıca, tansiyonu düşürmek suretiyle kalp yetmezliğine yakalanma riskini en aza indirdiği ve kanın pıhtılaşmasını önlediği bilimsel çalışmalar ispatlanmıştır. İlave olarak, omega-3 yağ asidi antienflamatuar özelliğe sahiptir. Yani, insanın bağışıklık sistemini güçlendirir. Dolayısıyla balık kışın gripten korunmada birebirdir. Bundan dolayı, balık önemli bir besin kaynağımızdır” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2020, 09:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER