Başkan Özgökçe'den Turizm Haftası mesajı...

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, ‘Turizm Haftası’ münasebeti ile bir mesaj yayımladı.

Başkan Özgökçe'den Turizm Haftası mesajı...

   Turizm bilincini geliştirmek ve halkın turizm faaliyetlerine katılımını sağlamak amacıyla, 1976 yılından itibaren her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasını Turizm Haftası olarak kutlandığını belirten Başkan Özgökçe, turizmin ülkelerin ve şehirlerin ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra farklı kültürlerin birbirini tanımasına ve kaynaşmasına da vesile olduğunu söyledi.

    Van’ın ve Tuşba’nın, kalkınma hamlesindeki birinci önceliğinin turizm olduğunu anlatan Başkan Özgökçe, “Tarihi alanları, gölü, kaleleri, şelalesi, Tuşba Belediyemizin yaptığı ‘Geleneksel Van Evleri Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Parkımız, Mavi Bayraklı Halk Plajımız, Ayanıs ve Çarpanak ile Adır Adaları’, Van kahvaltısı ve yöresel tatları ile Tuşba ilçemiz son yıllarda turizmin beşiği haline gelmiştir. Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan turizm hareketliliğinin turizm sezonu ile birlikte Tuşbamız da istifade etmeli ve belki birkaç sene sonra yüz binlerce turistin akınına uğrayan bir turizm cenneti olmalıdır” dedi.

   ‘PROJELERİMİZ ŞEHİR HAYATININ STRESİNDEN UZAKLAŞMAK İSTEYENLER İÇİN BİR LİMAN OLDU’

     Başkan Özgökçe, Tuşba Belediyesi’nin mega projelerinden olan ‘Geleneksel Van Evleri Mahallesi, 15 Temmuz Şehitler Parkı’ ile ‘Mavi Bayraklı Halk Plajı’nın temiz ve sakin doğasıyla şehir hayatının stresinden uzaklaşarak rahat bir nefes almak isteyenler için harika cazibe merkezleri haline gelerek uğrak Turizm noktaları olduğunu söyledi.

    Binlerce yıldır bir çok medeniyete başkentlik eden Tuşba’nın, Ayanis Kalesi, Amik kalesi, Ayanıs Tapınağı ve Çarpanak Adası ile Adır Adası yol yapımı ve restorasyon çalışmaları tamamlandığında hem tarih hem de inanç turizmi açısından önemli birer cazibe merkezleri haline geleceğini kaydeden Başkan Özgökçe, “Yapımı tamamlanan Geleneksel Van Evleri Mahallemizde hayata geçirilen dükkanlarda yöresel el işi ürünleri, Tuşba Kilimleri ile Van’a ait olan otlu peynir, Van Balı gibi tatların satışı yapılacak. Bu da ilimizin tanıtımı için çok büyük önem arz etmektedir. Hamdolsun ki bu alanda Tuşba Belediyesi olarak bu hizmetimizi halkımıza kazandırdık” şeklinde konuştu.

    1. Etabı tamamlanan, 2. Etabının ise ihalesi yapılan ve yer teslim aşamasında olan İskele Sahil Rekreasyon Alanı ile metruk ve bataklık olan sahil şeritlerimizi modernize ederek Van Gölü’nün eşsiz güzelliğini gelen tüm misafirlere gösterme imkanına kavuştuklarını kaydeden Başkan Özgökçe, “Bununla birlikte Mavi Bayraklı Plajımız Van’ın turizmine katkı sağlayarak. Van Gölü’nün şifalı sularından faydalanma imkanı sunuyoruz. Bu sebeple, Tuşbamızın ve Vanımızın turizm alanında hak ettiği noktaya gelmesi, gelişmişlik düzeyinin artırılması ve insanlarımızın bu sektörden doğrudan fayda sağlar hale gelmesi için valiliğimiz, kaymakamlıklarımız, belediyelerimiz, yatırımcılarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve esnaflarımızla el ele vererek birlikte hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, ülkemizde ve Tuşbamız da turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese canı gönülden teşekkür ediyor, başarılı bir turizm sezonu geçirilmesi dileğiyle ‘Turizm Haftası’nı tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29