Bakanlıktan, Ayanıs'taki ikinci halk plajına mali destek...

Van Tuşba Belediyesi ile Van Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında Tuşba Ayanıs 2. Etap Halk Plajı peyzaj düzenleme desteği protokolü imzalandı.

Bakanlıktan, Ayanıs'taki ikinci halk plajına mali destek...

   Protokol, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ile Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve Van Kültür ve Turizm İl Müdürü Bilal Sönmez tarafından imzalandı.

   Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yürütülen Kültür ve Turizm amaçlı faaliyetler çerçevesinde Kültür ve Turizm koruma ve gelişim bölgeleri ile turizm merkezleri ve turizm potansiyeli olan illerin mahalli idarelerince turizm amaçlı çevre düzenlemesi ve alt yapı uygulamalarına ilişkin mali yardım kapsamında Bakanlık Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğünce kültür ve turizm amaçlı çevre düzenleme ve altyapı projelerine destek verilmektedir.

   Kültür ve Turizm Bakanlığının desteklerinden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman ‘’Tuşba Belediyesi tarafından Tuşba ilçesi, Ayanıs Mahallesinde 20 bin m2 üzerine kurulu olan Halk Plajımızın içerisinde; 10 bin m2 yeşil alan bulunacaktır. Aynı zamanda mevcut alan içerisine toplamda 370 adet iğde, akasya ve dişbudak ağacı dikilecek olup bayanlara özel plaj, 43 adet piknik masası, 20 adet wc, bay bayan mescitlerin yanı sıra birçok önemli kriterlerin bulunacağını dile getirdi. Bu sebeple bölge turizminin gözde merkezi haline gelecek olan Tuşba Ayanıs 2. Etap Halk Plajı için peyzaj düzenleme amaçlı 505 625 TL ödenek aldık’’ şeklinde konuştu.
Başkan Akman, “desteklerinden dolayı Kültür ve Turizm Bakanlığına ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Ağustos 2020, 16:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29