Güzel bir galibiyet

Yeni teknik kadrosuyla ilk maçına çıkan temsilcimiz Vanspor 3 puanı 3 golle süsleyerek hanesine yazdırdı. Ergene Velimeşespor maçında verilen güzel mücadele ve alınan 3 puandan dolayı yönetim, teknik heyeti, futbolcu kardeşlerimizi ve soğuk havaya rağmen tribünlerde yerini alan, takımı yalnız bırakmayan destekleyen tüm taraftarlarımızı yürekten tebrik ediyoruz.

Bilindiği üzere ligin 22. Hafta maçları yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenmişti. Tabi bu karşılaşmalar ileriki haftalarda oynanacak ve ligin 22 hafta maçları da tamamlanmış olacak. Ligin 23. hafta maçları Pazar günü oynandı. Lider Sakaryaspor bu haftada da aldığı mağlubiyetle elindeki avantajı riske atmış oldu. Yakın takipçisi 1461 Trabzon ile arasındaki 8 puanlık fark 2 haftalık mağlubiyetten dolayı 2'ye inerken, Play-Off potasındaki takımlarla arasındaki fark ise kapatabilecek farklara inmiş oldu.

Yani önümüzdeki haftalarda Play-Off potasındaki takımlar lider olmanın, orta sıralardaki takımlar ise potaya girmenin mücadeleleri verecek. Şu an itibariyle ne lider Sakaryaspor'un nede Play- Off potasındaki takımların yerleri garantide değil. Her hafta potada dengelerin değişeceğini söyleyebiliriz. Bu tabloya baktığımızda görünen o ki önümüzdeki haftalar her takım için zorlu ve kıran kırana geçecektir.

Temsilcimiz Vanspor'un cephesine baktığımızda, Pazar günkü Ergene Velimeşespor karşılaşmasında verilen çetin mücadele gelecek haftalar adına umut verdi. Yeni teknik kadrosu ve yeni transferleriyle ilk kez taraftarlarıyla buluşan ekibimiz, Ergene Velimeşespor maçında tam not alarak sahadan ayrıldı.

Ergene Velimeşespor küçümsenecek bir rakip değildi. Çünkü küme düşme riski yaşayan Ergene, oynadığı son 2 maçını kazanarak Van'a gelmişti. Hedefi buradan da puan veya puanlarla ayrılmaktı. Ama ekibimiz bunun bilincinde rakibi hafife almadan hücuma yönelik futboluyla rakibi adeta kalesine hapsetti.

Maç boyunca mücadeleden düşmeyen, filelere 3 gol gönderen ekibimiz, yeni transferlerinin de takıma uyum sağladığını gösterdi. Tabi şu an sakat futbolcularımızın da iyileşip ileriki haftalarda takıma katılmasıyla inanıyorum ki daha güçlü bir ekip olacağız.

2 maç eksiğiyle 35 puan 9. sırada yer alan ekibimiz, ertelenen 2 maçını kazandığında tamamıyla potanın içinde olacaktır. Şimdi önümüzde zorlu 2 karşılaşma var. Özellikle rakiplerimizle oynayacağımız bu 2 kritik ve zorlu karşılaşma belki de Play-Off kaderimizi belirleyecek. Pazar günü deplasmanda Sakaryaspor ve hemen ardından Çarşamba günü ertelenen Afjet Afyonspor karşılaşmalarına çıkacak olan ekibimiz, disiplini elden bırakmadan bu 2 maça çok iyi hazırlanmalı ve adapte olmalıdır.

Çünkü bu kritik 2 karşılaşma gerçekten de çok önemlidir. Her maçın 3 puanı bizim için 6 puan değerinde olacaktır. Güçlü rakiplerimizle oynayacağımız bu 2 kritik zorlu karşılaşma hem Play-Off kaderimizi belirlemede hem de kente futbol heyecanının tam gelmesi adına önemlidir.

Pazar günkü Ergene Velimeşespor maçında sergilenen futbolun üstüne bir futbol sergilersek inanıyorum; bu 2 kritik ve zorlu karşılaşmadan galibiyetle ayrılmamız zor olmayacaktır.

Bir çöküş dönemi yaşaya, son 2 haftadır kaybeden Sakaryaspor deplasmanından 3 puanla dönüp, kendi sahamızdaki Afjet Afyonspor maçında da bunu taçlandırıp potadaki yerimizi alacağımıza inanıyorum. Şimdiden takımımıza başarılar diliyorum.

Ayrıca Cumartesi akşam yağan kar nedeniyle sabaha kadar stat da kar temizleme çalışmaları yapılarak, zemin futbola elverişli hale getirildi. Buradan Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ve statta çalışan tüm ekibe teşekkür ediyoruz.

YORUM EKLE