VASKİ ekiplerinden kaynak içme suyu çalışması…

Van Su ve Kanalizasyon idaresi(VASKİ) yerleşim yerlerinin temiz ve sağlıklı kaynak içme suyuna kavuşması için büyük çaba harcıyor.

VASKİ ekiplerinden kaynak içme suyu çalışması…

         Plan Proje ve Yatırım İnşaat Dairesi Başkanlığı Harita ve Emlak İstimlak Müdürlüğü ekipleri, dağ taş etüt tespit çalışması yaparak, yaz kış sürekli kaynak içme sularının mahallelere verilmesini sağlıyor.

 

 

       Şimdiye kadar 400 adet mahallede etüt çalışması yapılırken, 200 mahallede kaynak suyunun halka ulaştırılması sağlandı.

Ekipler bazen yaya bazen de at sırtında engebeli arazi şartlarında faaliyetlerini sürdürürken, mahalle muhtarları ve halktan da büyük destek görüyor. Rakımı yüksek tepelerde halkın ikram ettiği sofrada enerji depolayan ekip, bazı günler 116 kat çıkacak kadar tırmanış gerçekleştirdi.  Ayrıca bir günde 26 bin adımdan fazla giden ekipler yaklaşık 20 km yol gittiler.

 

       Kaynak sularının yerleşim yerlerine verilmesi için gereken etüt çalışması yapan VASKİ ekipleri, suyun halka ulaşması ile de ayrı bir mutluluk yaşıyor.

Kaynak sularının verilmesi ile VASKİ, sondaj suyuna göre büyük oranda da tasarruf elde ederek, enerji giderinden kurtulmuş oluyor.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Ekim 2019, 11:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29