Vanspor'un grubunda son durum…

Vanspor’un grubunda ilk 5 hafta geride kalırken, özellikle şampiyonluk hesabı yapan takımlar hedeflerine ulaşamadı. Zirvede 15 puanla Turgutluspor yer alıyor.

Vanspor'un grubunda son durum…

              Misli.Com 2. Ligde 5. Hafta karşılaşmaları geride kalırken, takımlar Salı ve Çarşamba günü oynayacakları ligin 6. Sınavı için hazırlıklarını sürdürmeye devam ediyor.

    Ligin ilk 5 haftalık maç maratonunda grupta yer alan 20 takımın bazıları istedikleri hedeflerini tutturmuş ne var ki Şampiyonluk hesabı yapan birçok takım ise istediği hedefi tutturamadığının stresini yaşıyor.

 

    BUNDAN SONRAKİ MAÇLAR DAHA ZORLU GEÇECEK

    Ligin ilk 5 haftalık maratonu takımların birebirlerini tanıma güçlerini görme açısından önemliydi. Bu süreç geride kalırken artık bundan sonraki karşılaşmalar her takım için daha zorlu ve daha çetin geçecek.

    Karşılaşmalar zorlu geçse de, Ligin ilk devresi için kalan 14 haftalık maraton sonunda özellikle hedefi olan takımlar Zirve ve Play Off potasında ilk devreyi kapatmanın hesaplarını yapacak. 

    Misli.Com 2. Lig kırmızı grupta ilk 5 haftalık maraton geride kalırken, Geçen sezon 3. Ligden 2. Lige çıkan, Turgutluspor, Serik Belediyespor ve ligin 5. Haftasında mağlup olmasına rağmen Karacabey takımları ilk 3 sıradaki yerlerini korudu.

    Ligin 2.  Haftasından itibaren Liderlik koltuğuna oturan Turgutluspor mağlubiyeti ve beraberliği tatmadan 5 galibiyetle yoluna devam ederken, Serik Belediyespor ve Kırklarelispor’da mağlubiyeti tatmamış takımlar olarak yollarına devam ediyor.

Grupta galibiyeti olmayan tek takım ise Kardemir Karabükspor oldu. İlk 5 maçın en kârlı takımı olan Lider Turgutluspor şuan sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

   Ligin 6. Hafta maçında deplasmanda yakın takipçisi Serik Belediyespor’a konuk olacak olan Turgutluspor, bu maçı da kazanıp namağlup yoluna devam etmenin hesaplarını yaparken, Serik Belediyespor ise Turgutluspor’a mağlubiyeti tattırmak ve aradaki puan farkını düşürmenin hesaplarını yapıyor.

 

    ZİRVEDEKİ İKİ TAKIM KARŞILAŞIYOR

 Zirvede yer alan iki takımın mücadelesi Grupta haftanın zorlu karşılaşması olarak görünüyor. Bir diğer önemli karşılaşma ise Karacabey Belediyespor, Vanspor FK arasında geçecek. Ligin 5. Hafta maçında evinde Sakaryaspor’u mağlup eden Vanspor bu maçın moraliyle Karacabeye gidecek.

Hedefi Şampiyonluk olan ve kaliteli bir kadroya sahip olan Vanspor ligin 5. Haftasında kaybeden Karacabeyspor deplasmanından Van’a 3 puanla dönmenin ve çıkışa geçmenin hesaplarını yapıyor. Yeni teknik kadrosuyla hazırlıklarını sürdüren kırmızı siyahlı ekip, 8 puanla 8. Sırada yer alırken, Karacabey Belediyespor ise 10 puanla 3. Sırada yer alıyor.

İki takım açısından da önemli olan karşılaşmada favori Vanspor görünse de bu maçın çok çetin geçeceği görünüyor.

Grupta 1 maç eksiği olan ve ligin 5. Hafta maçında deplasman da Eyüpspor’a mağlup olan Kırşehirspor, bu mağlubiyetin üzüntüsünü yaşasa da, salı günü oynayacağı Tarsus maçına kilitlenmiş durumda.

Sahasında mağlubiyeti olmayan Yeşil Beyazlı ekip kaliteli kadrosuyla konuk edeceği Tarsus İdmanyurduspor maçına sıkı hazırlanıyor.

 

 DİĞER MAÇLAR DA ZORL U GEÇECEK

Oynadığı 4 maçta 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Kırşehir Belediyespor Tarsus İdmanyurduspor maçıyla mağlubiyet defterini kapatıp, sonraki hafta deplasmanda oynayacağı Kırklarelispor maçına moralle gitmek istiyor.

1 Maç eksiği olan Kırşehir 6 puanla 12. Sırada yer alırken, Tarsus İdmanyurduspor ise 8 puanla 7. Sırada yer alıyor. Bir diğer takım Sakaryaspor cephesinde ise Vanspor mağlubiyetinin üzüntüsü yaşanıyor. Kurduğu kaliteli kadrosuyla dikiş tutturamayan Sakaryaspor ilk 5 haftalık maratonda sadece 1 galibiyet almış durumda.

Bu hafta sahasında 2 haftadır üst üste kazanan Pazarspor’u konuk edecek olan Sakarayspor moralli rakibini yenmenin hesaplarını yapıyor. Sakaryaspor bu maçı da kaybederse toparlanması zor olacak.  

6 Puanlı iki takımın mücadelesi de zorlu geçeceğe benziyor. Yine sezona Şampiyonluk hedefiyle flaş transferler yapan Eyüpspor Kırşehirspor galibiyetiyle moral buldu.

 İlk 5 haftalık maratonda 3 galibiyete imza atan Eyüpspor, hedefini tutturmak için çalışmalarına devam ediyor.

Ligin 6. Hafta maçında deplasman da Mamakspor’a konuk olacak olan Eyüpspor çıkışını sürdürmek ve zirveden kopmamak için Ankara’dan galibiyetle dönmeyi hesaplarken, 6. Sırada yer alan Mamakspor ise bu maçı kazanarak zirveye yerleşmenin hesaplarını yapıyor.

Eyüpspor bu maçı kaybederse orta sıralara doğru inişe geçecek, Mamak kazanırsa zirveye yerleşecek. O açıdan bu karşılaşmada 2 takım açısından zorlu geçeceğe benziyor.  

Ligin 6. Haftasında oynanacak karşılaşmalara bakıldığında bu hafta zorlu ve çetin geçecek gibi görünüyor. 20 Takımın mücadele edeceği ilk 3 karşılaşma Salı, son 7 karşılaşma ise Çarşamba günü oynanacak.Van Bölge Gazetesi - Salih Deniz

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2020, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER