VANSET'ten, şiir ve müzik dinletisi...

Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu (VANSET) üyeleri, önceki akşam Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan bir kafede kültürel çalışmalar kapsamında şiir ve müzik dinletisi düzenledi.

VANSET'ten, şiir ve müzik dinletisi...

          Düzenlenen programa, Van da şiirin duayen ismi Müştehir Karakaya'nın yanısıra, Orhan Demirtaş, Prof.Dr.Zeki Taştan, Ercan Ulutaş, Mustafa Işık, Fatih Taşdemir, Lokman Tekin, Kuzey Genç, Rabia Kamaç, Harun Kızıltaş, Yahya Can Nas, Dilan Akbaş ve ses sanatçıları Yusuf Sahik, Ali Gündüz, müzikte ise Muhammed Durum ile Rojhat Absar katıldı.

 


        Moderatörlüğünü Ramazan Yıldırımçakar ve Erkan Eryiğit in yaptığı dinletiye Vanset üyeleri büyük bir ilgi gösterdi.
Gece boyu okunan şiirler ve söylenen türkülerle sanatseverler oldukça güzel dakikalar yaşadı.

 


         Program ile ilgili açıklama yapan Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu başkanı Orhan Demirtaş; "Van'da sanat ve edebiyat adına güzel işler yapmak için çok gayret ediyoruz. Ancak bugün bizim için son derece hüzünlü bir akşam. Çünkü Şiirin ve Edebiyatın deli çocuğu, duayen üstad Küçük İskender'i kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Ve bugünkü dinletimizi küçük İskender’i  atfediyoruz. Bu vesile ile şiir ve türkü dinletimize katılan herkese çok teşekkür ederim, hayatlarında sanat ve edebiyat hiç bir zaman eksik kalmasın" dedi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Temmuz 2019, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER