VANSET'ten, Çatak'ta şiir ve müzik dinletisi...

Vandaki sanatsal ve kültürel çalışmalarını aralıksız sürdüren Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu üyeleri önceki gün Çatak Belediyesinin daveti üzerine Çatak ilçesinde 'Şiir ve Müzik dinletisi' gerçekleştirdi.

VANSET'ten, Çatak'ta şiir ve müzik dinletisi...

          Öğretmenler gününe denk getirtilen programda aşıklar, şairler, neyzenler, ozanlar salondaki öğretmenlere unutulmaz bir gece yaşattılar.
Sunuculuğunu Aziz Saydut'un yaptığı programı, Çatak Kaymakamı Ekrem Çeçen, Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Yılmaz Kuncu, Ak Parti Çatak Kadın Kolları Başkanı Yasemin Cebe'nin yanı sıra çok sayıda öğretmenin izlediği  programda özellikle  Ozan Hüsamettin Ergül'ün okuduğu türkülerle salondaki öğretmenler coştukca coştu.
Ozan Hüsamettin Ergül türkülerini Van depreminde hayatını kaybeden öğretmenlere adadığını dile getirirken meslektaş öğretmenler o anda duygusal anlar yaşadı.

 


          Aşık Çağlari mahlaslı Mehmet Akçay ise söylediği eserler ile her zaman olduğu gibi büyük alkış aldı.
Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu Başkanı ve Şair Orhan Demirtaş, Ercan Ulutaş , Yunus Emre Arvas, Ercan Türker, Leyla Uygun, Hicran Memiş, Şevket Sulhan, Emre Dönmez, Neyzen Yunus Elçi, Kemancı Ercan Özdinç'in çaldığı enstrümanteller eşliğinde okunan duygu yüklü şiirler salondakileri fazlasıyla duygulandırdı.

 


       Program ile ilgili bir açıklama yapan Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şaylan, "Bugün güzel Çatak ilçemizde sizin gibi değerli sanatçıları ağırlamaktan dolayı son derece mutluyum.  Aşıklarımız başta olmak üzere,  şairlerimize, ozanlarımıza, genç kardeşlerimi tek tek tebrik ederim. Kültürümüzün bir parçası olan sanatçılarımızın her zaman yanında olacağız ve fırsat buldukça sizleri tekrar tekrar Çatak ilçemize davet edeceğiz inşallah" diyerek sözlerini noktaladı.

 


        Van Sanat ve Edebiyat Topluluğu Başkanı Orhan Demirtaş ise, "Bugün anlamlı bir gün, çünkü bugün 24 Kasım. Sizler elleri öpülesi insanlar, sizler fedakar öğretmenlerimiz. Bizde Vanset ailesi olarak gerek öğretmenlerimize gerekse de Çatak ilçemize verdiğimiz öneme binaen huzurunuzdayız. Bu vesile ile güzel ve keyifli bir gece diliyoruz" dedi.
Program Çatak Belediye Başkanı Abdurrahman Şeylan'ın günün anlamına binaen VANSET Başkanı  Orhan Demirtaş'a verdiği plaket ardından hatıra amaçlı çekilen toplu fotoğraf ile sona erdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2019, 09:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29