Vanlı sporcunun da yer aldığı Atletizm Milli Takımı'ndan büyük başarı…

Arjantinde düzenlen ‘Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Vanlı sporcu Mahsun Değer'in de yer aldığı Atletizm Milli Takımı, dünya ikincisi olarak çok büyük bir başarı elde etti.

Vanlı sporcunun da yer aldığı Atletizm Milli Takımı'ndan büyük başarı…

         Toplamda 50’den fazla ülkenin katılım gösterdiği şampiyonada Türkiye Milli Takımı bütün rakiplerini geride bırakılarak sadece  İngiltere’nin gerisinde kaldı ve dünya ikincisi oldu.

 

             Konu ilgili açıklama yapan Atletizm Milli Takımı Antrenörü Hüseyin Esen, “Arjantin’de yapılacak şampiyonaya yaklaşık 40 gün özel olarak Kocaeli ilimizde sporcularımızı hazırladık. Oldukça verimli geçen bir kamp dönemi ardından takım halinde Arjantine hareket ettik. Uzun ve yorucu geçen bir seyahatin ardından Arjantin’e vardık. Bu şampiyonada tüm hedefimiz dünya birinciliği idi ve bunun için sporcularımızla gerçekten çok çalıştık. Ancak dünya 1.liğini küçük bir farkla kaçırdık, nihayetinde 50 ülkenin katıldığı şampiyonada kesinlikle küçümsenmeyecek bir başarı elde ettik ve Atletizmde Dünya 2.olduk. Tabi bu başarıyı elde etmemizde Atletizm Federasyonunun çok büyük emekleri ve destekleri var. Bu noktada Atletizm federasyonuna sporcularımız adına çok teşekkür ederiz. İstiyoruz ki bu başarılar gerek yurt içinde ve yurt dışında devamlılık göstersin, çünkü Van’da Mahsun Değer gibi daha nice sporcular mevcuttur. Yeter ki onlara sahip çıkıp destek olabilelim” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 20 Kasım 2019, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29