Vanlı sporculardan İzmir'deki depremzedelere geçmiş olsun mesajı…

Van’da halı saha maçı yapan sporcular, İzmir’deki depremzedelere geçmiş olsun mesajında bulunarak, depremde hayatını kaybedenlere de rahmet diledi.

Vanlı sporculardan İzmir'deki depremzedelere geçmiş olsun mesajı…

    Önceki gün İzmir'de meydana gelen 6.6'lık deprem tüm ülkeyi yasa boğdu. Başta devletin ilgili organları ve sivil toplum kuruluşları olmak üzere, tüm kesimler İzmir için seferberlik ilan etti. 

    İzmir’deki depremzedeler için bir mesaj da Vanlı sporculardan geldi.

   Periyodik olarak yapılan Halı Saha Maçında bir araya gelen sporcular, “Geçmiş olsun İzmir, VAN sizinle” diyerek duygularını belirtti.

    Söz konusu etkinlikle ilgili konuşan Memur Sen Van Şube Başkanı M.Ali Uca, “İzmir'de meydana gelen deprem tüm halkımızı olduğu gibi bizleri de derinden etkiledi. Şüphesiz devletimiz ve hükümetimiz başta olmak üzere herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor ve yapacaktır. Ancak bu zor günlerde moral ve motivasyon da çok önemli. Bizler de arkadaşlar olarak böyle bir slogan ile İzmir'li vatandaşlarımıza destek olmak isterdik. Bu vesile ile depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz, yaralanan halkımıza da Allah'tan acil şifalar diliyoruz” dedi. 

    Van Fotoğrafçılar Derneği (VANFOD) Başkanı Tayfun Çiftçi ise, “Van halkı olarak İzmir' i en iyi biz anlarız. Çünkü yaklaşık on yıl önce Van'da iki ayrı deprem yaşadık ve deprem psikolojisinin nasıl olduğunu malesef biliyoruz. Bu vesile ile tüm İzmir halkının yaşadığı bu zor günleri bir an önce atlatması için Allah'a dua ediyoruz. Allah depremde vefat etmiş vatandaşlarımıza rahmeti ile muamele etsin. Yaralılara da şifalar versin inşallah” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2020, 17:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29