Vanlı Akademisyen, Bilim Hareketi Bilim Kurulu Başkanlığı'na seçildi

Vanlı Akademisyen Prof. Dr. Nurullah Ulutaş, Türkiye genelinde temsilcilikleri bulunan Bilim Hareketi tarafından Bilim Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Vanlı Akademisyen, Bilim Hareketi Bilim Kurulu Başkanlığı'na seçildi
 Hareketin kuruluş gerekçelerinden yola çıkan Ulutaş, Dinamik Dünya düzeni içerisinde Bilimden uzak kalan toplumların cehalete mahkûm olduklarının acı bir gerçek olduğunu belirterek, “Tarih boyunca çağlar açıp çağlar kapatan Bilimin yerini, maalesef günümüzde bazı toplumlarda doğmatik inançlar ve hurafeler aldı” dedi.

 

Prof. Dr. Ulutaş, “Şanlı bir tarihe sahip olan milletimiz, bir dönemler bilimsel buluşlarla Dünyaya hükmetmiş ve bunu verilen eserlerle perçinleştirmiştir. Bugün dünyanın birçok üniversitesinde Müslüman Bilim adamlarının eserleri okutulmaktadır. Bilim Hareketi görünmeyen gerçeklerin, bilinmeyen sırların ve duyulmayan seslerin varlığından haberdardır. Yola çıkarken varlığımız Devletimizin ve Milletimizin varlığına armağan olsun diyerek yola çıkanlarız. Bizler şanlı tarihimiz boyunca ne ezilecek kadar güçsüz nede mazlumu yalnız bırakacak kadar gaddar olduk. Bilim Hareketi aydınlık bir istikbali inşa etmek için Anayasal düzende sorumluluklarını yerine getirecek olan bir oluşumdur” şeklinde konuştu.

 

 Dil, din, ırk ve mezhep gözetmeden vatan topraklarımızın selameti için atan kalplere ten olmaya talipli olduklarını söyleyen Prof. Dr. Ulutaş, “Yunus Emre’nin ‘Yaradılanı hoşgör, Yaradan’dan ötürü’, sözlerinde anlattığı gibi tüm insanları, Allah’ın yarattığı bir mucize gibi görüp onlara sevgiyle yaklaşmaktayız. Bizler Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşan Vatan sevdalısı her bir bireye ocağız. Eğitim, kültür, sanat, tarih, arkeoloji, yardımlaşma ve dayanışma, uyuşturucuyla mücadele, tarım ve hayvancılık, doğa koruma faaliyetleri, yenilenebilir enerji kaynakları, hukukun egemen kılınması, bilimsel araştırma ve geliştirmeye tam destek verilmesi, kadına yönelik şiddeti ortadan kaldırma, engellilere yönelik çalışmalar, hayvan hakları ve ticari ortaklık ile Sosyokültürel ve Sosyoekonomik alanda faaliyet gösterecek olan bir oluşumuz. Ayrıca Kamu yararına olan projelerin desteklenmesi ve kendi bünyemizde olgunlaştırılması hususuna da el atmış bulunmaktayız” diye konuştu.

 

Ulutaş, “Kurmuş olduğumuz Bilim Kurulu ile Bilimsel çalışmaları takip edip ve yapacağımız çalışmalarla başarıyla taçlandıracağız. Kongre, çalıştay, sempozyum, akademik yayınlara öncelik verme, gençlerimizi akademik donanım bakımından destekleme en önemli amaçlarımız arasındadır. Sosyal alanda, tarım ve hayvancılık alanında başta olmak üzere işsizliği azaltacak Avrupa Birliği Projeleri, Devletimizin çeşitli Bakanlıklarının ve TÜBİTAK’ın ilan ettiği projelere nitelikli projeler vererek gençler arasındaki işsizliği en aza düşürmeyi de gaye edinmekteyiz. Ulutaş; Kalemin kılıçtan daha keskin olduğuna inanan bizler, milli ve manevi değerlere bağlı, toplumun değer yargılarını önceleyen, vatanını ve milletini seven ona hizmet etmeyi en büyük şeref addeden bir hareketiz” diyerek sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Ekim 2020, 19:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29