Van YYÜ URAP başarı sıralamasında yükselişte…

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi 2019-2020 yılında Türkiye’deki devlet üniversiteleri genel sıralamasında 32. sırada iken, 2020-2021 yılında başarı çıtasını yukarı çekerek 30’uncu sıraya yükseldi.

Van YYÜ URAP başarı sıralamasında yükselişte…

   URAP’ın başarı sıralamasında ayrıca Van YYÜ, tıp fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasında da bir sıçrama yaparak 81 devlet üniversitesi arasında 26’ıncı sıradan 25’inci sıraya yükseldi. 2018-2019 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin Türkiye’deki tüm üniversiteler arasındaki sıralaması 41 iken, 2019-2020 yılında bu sıralama 37 ve 2020-2021 yılında da 35. sıraya yükseldi.

   Konuyla ilgili açıklama yapan Van YYÜ Rektörü Prof.Dr. Hamdullah Şevli; Üniversitemizin, Türkiye sıralamasında her yıla göre yükseliş gösterdiğini ve bu yükselişin dünya çapında da iyi yerlere geleceğini vurguladı. Rektör Şevli, 38 yıllık akademik-idari birikimiyle Van YYÜ’nün bulunduğu bölgede öncü bir rol üstlendiğini vurgulayarak, “Üniversitemizin bilimsel yayın sayısını ve kalitesini artırarak ülkemizin ve dünyanın iyi üniversiteleri arasında yer alması için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörlüğü olarak her zaman tüm laboratuvar ve diğer bilimsel altyapı imkânlarımızla siz değerli öğretim üyelerimizin yanında olacağız” şeklinde konuştu. Bununla birlikte, Rektör Şevli, “Üçüncü nesil olma yolunda iddialı adımlarla ilerleyen araştırmacı Üniversitemiz; tıp, diş hekimliği, eczacılık, ziraat ve fen alanları dahil olmak üzere sosyal ve güzel sanatlar alanında oldukça nitelikli bir akademik kadroya sahiptir. Bu güçlü akademik kadro sayesinde, Üniversitemiz her yıl başarı çıtasını çok iyi yerlere getirmektedir. 2020-2021 eğitim-öğretim yılında, güçlü akademik kadromuzun Üniversitemizi Türkiye ve dünya sıralamasında daha iyi yerlere taşıyacaklarına inanıyor ve yönetim olarak her yönüyle akademisyenlerimizin yanında olduğumuzu belirtmek istiyorum. Üniversitemizin vizyon ve misyonuna uygun şekilde, makale düzeyindeki bilimsel üretimin yanı sıra, Van Teknokent ile reel alandaki üretimlerimizi artırmanın çabası içerisindeyiz. Bu yönüyle de akademisyenlerimizin desteğine ihtiyacımız vardır. Akademisyenlerimizin hem TÜBİTAK hem de uluslararası düzeydeki fonlarla birçok projeyi hayata geçirebileceklerine olan inancım tamdır. Van Teknokent, gelişen kurumsal yapısı ile hedeflerine güçlü bir şekilde koşmakta ve bu yükselen ivme ile hem Van’ın hem bölgenin hem de Türkiye’nin gelişimine kayda değer katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

   Pandemi sürecine ve pandeminin bilimsel üretimine olan olası etkilerine de değinen Rektör Şevli, “Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi, her yönüyle hayatımızı etkilemektedir. Bir yandan üzüntü verici vakalar ile karşılaşırken, bir yandan da tehditleri fırsata dönüştürmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Teknolojinin hayatımıza hızla girdiği bu dönemde, milli ve kültürel değerlerimizle birlikte teknolojiyi eğitimde ve diğer alanlarda kullanmada öncü bir rol almamız gerektiğini akıldan çıkarmamalıyız” şeklinde açıklamada bulundu. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2020, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29