Van TSO heyetinden Kapıköy ziyareti…

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Yönetim Kurulu Üyesi Necip Oflas ve Van TSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Yunus Gökçenay'dan oluşan heyet uzun süredir Koronavirüs (COVİD-19) nedeniyle kapalı olan Kapıköy Gümrük Kapısı'nı ziyaret etti.

Van TSO heyetinden Kapıköy ziyareti…

        Kapıköy'de Gümrük Müdürü Mesut Ungurlu ile bir araya gelen heyet, salgın sonrası kapının işleyişi ve çalışmalar hakkında bilgi alarak, sahada incelemelerde bulundu. Yapılan görüşme ve istişarelerin ardından basının karşısına geçen heyet adına Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva açıklamalarda bulundu. Takva ziyaret amaçlarına değinerek, “Türkiye'nin batısında bulunan kapılarda olduğu gibi büyük bir yatırım olan Kapıköy Gümrük Kapısı'ndan da yaya geçişlerinin kontrollü olarak yapılmasına yönelik farkındalık oluşturmak” dedi.

 

    “AMACIMIZ FARKINDALIĞI DİRİ TUTMAK”

    Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva kapının açılması yönündeki çağrılarını yenileyerek, “Özellikle Van turizmine ve bölgeye ticari potansiyel açısından ciddi katkılar sağlayan Kapıköy Sınır Kapısı’nı sizlerle birlikte ziyaret ettik. Amacımız burada özellikle pandemi döneminin başlangıcıyla kapalı bulunan Van Kapıköy Gümrük Kapısı’nın Türkiye’nin batısındaki kapılar gibi kontrollü bir şekilde yaya geçişlerine açılması yönündeki farkındalığı diri tutmaktır. Bugün yaptığımız ziyarette özellikle Van Kapıköy arasındaki kara yolun yenilemesi konusunda yüklenici firmamızı ziyaret ettik. Onların çalışmalarını yerinde görme imkanımız oldu. Ev sahipliğinden dolayı Gökçenay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz Yunus Gökçenay’a teşekkür ederim. Bize eşlik etti ve şuanda sınır kapısının önündeyiz ve aşağı yukarı 110 milyona mal olan devasa bir yatırımın ve Türkiye’nin doğuya açılan kapısı anlamında önemi olan sınır kapısının gördüğünüz gibi kapalı durumdadır. Pandemi ile beraber bir yıla yakındır yaya geçişlerinin çok kontrollü ve sınırlı olduğu ve aynı zamanda Türkiye için önemli olan İran turizminin şuanda kapalı olması ciddi zararlara yol açtı ve açmaya da devam ediyor” ifadelerini kullandı.

 

   TAKVA: SAHRA HASTANESİ HAYATA GEÇİRİLMELİ

   Başkan Takva konuşmasının devamında, “Bizim amacımız ve gayemiz şuan Türkiye’nin Trakya’daki Avrupa’ya açılan gümrük kapıları ve özellikle dört tanesi Edirne bir tanesi Kırklareli’nde bulunan kapılar gibi kontrollü seyahatlere açılması ve İranlı vatandaşların ilimize yapacakları ziyareti uygun hale getirebilmek için kapının açılması gerektiğini düşünüyorum. Amacımız da bunu sürekli gündemde tutarak kapının açılması yönündeki taleplerimizi sizin aracılığınızla yöneticilere ve karar vericilere iletmektir. Umuyor ve diliyorum ki pandeminin ilk başladığı dönemlerde buralarda oluşturulan Sahra Hastanesi’nin altyapısının minimum düzeyde de olsa tekrar hayata geçirmektir.” İfadelerini kullandı.

 

    “GEÇİŞLER İÇİN ALT YAPI OLUŞTURULMALI”

   Kapıköy Sınır Kapısı’nın kontrollü yaya geçişine açılması gerektiğini aktaran Başkan Takva, “Bu çerçevede de İranlı vatandaşların ateş ölçerek ve aynı zamanda gerekirse test yapmak suretiyle Türkiye girişlerini kolaylaştıracak altyapının oluşturulması gerekir. Bu büyük yatırımın Van ve bölge için çok önemli olan, aynı zamanda ülkemiz için büyük bir öneme sahip olan geçiş güzergâhının kısa zamanda normalleşerek ve gerekli tedbirlerin alınması suretiyle açılmasına yönelik çağrılarımız karşılık bulur. Bugün yönetim kurulu üyemiz Necip Oflas, Genel Sekreterimiz Cengiz Aras ve Genel Sekreter Yardımcımız Kerem Oruç ile Yüksek İstişare Kurulu Üyemiz Yunus Gökçenay eşliğinde Kapıköy Gümrük Müdürü Mesut beyi yerinde ziyaret ettik. İran tarafına da bir selam vererek buradaki izlenimlerimizi ve gözlemlerimizi tamamlamış olduk, ilgi ve alakadan ötürü sizlerden teşekkür ederim” şeklinde sözlerini tamamladı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2020, 10:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29