Van TSO: Esnaflar ve tüccarlar desteklenmeli

Van Ticaret ve Sanayi Odası, kısa çalışma ödeneği şartlarının kolaylaştırılması ve özellikle kobilerin desteklenmesi kapsamında kredi garanti fonu konusunda esnaf ve tüccarlara katkı sunulması gerektiğini açıkladı.

Van TSO: Esnaflar ve tüccarlar desteklenmeli

        Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Dünya genelinde büyük ekonomik sorunlara yol açan Koronavirüs pandemi sürecinde işverenlerimiz istihdamın korunmasına yönelik büyük çaba göstermişlerdir. Bu kapsamda Kısa Çalışma Ödeneği şartlarının kolaylaştırılması talebi, ekonomi yönetimi tarafından kabul görmüş, Kısa Çalışma Ödeneği, normalleşme desteği ve diğer birçok düzenlemeyle, çalışanın ve işverenin yanında olduğunu göstermiştir. Normalleşme sürecinin devam ettiği bugünlerde, istihdamın devamına yönelik Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılması, Kısa Çalışma Ödeneği uygulamasından sistem dışında kalanların yararlanabilmesi için ödeneğe erişimin kolaylaştırılması ve bölgesel bazda değerlendirilmeye alınması en büyük arzumuzdur. Bu kapsamda bugüne kadar istihdamın korunmasına yönelik önemli adımlar atan ekonomi yönetiminin, işverenlerin ortak beklentisi olan Kısa Çalışma Ödeneğinin uzatılmasına yönelik talepleri karşılıksız bırakmayacağını ümit ediyoruz” denildi.

       Açıklamanın devamında; “Ayrıca bilindiği üzere KOVİD-19 salgının ekonomi üzerindeki etkilerini azaltmak ve KOBİ’leri desteklemek amacıyla Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli kredilerin geri ödeme tarihi yaklaşmaktadır. Normalleşme çalışmalarının devam ettiği bugünlerde, ekonomi çarklarının yeniden dönmesi ve istihdamın devam etmesi için tüccar ve sanayicilere destek verilmesi elzemdir. Bu kapsamda Kredi Garanti Fonu destekli kredi ödeme sürelerinin ertelenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Ekonominin toparlanma sürecine girdiği bu süreçte, bu yönde alınacak bir karar toparlanma sürecini hızlandıracaktır. Tüm dünya ülkeleri gibi ülkemizde de yaşanan zor günleri hep birlikte, el ele vererek, sanayici ve tüccarımıza sağlanacak olan desteklere aşılacağı aşikârdır” ifadeleri yer aldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2020, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER