Van SDİ'den Macron'a sert tepki…

Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron’un İslam Peygamberi Hz. Muhammed ile ilgili küstah açıklamalarına tepkiler devam ediyor. Macron’a bir tepki de, Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi (VAN SDİ) dönem sözcüsü Abdullah Efeoğlu’ndan geldi. Abdullah Efeoğlu yaptığı açıklamada Macron’a tepki gösterdi.

Van SDİ'den Macron'a sert tepki…

      Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Almanya’nın Berlin kentindeki Mevlana Camisi’ne polisin bot ile yaptığı baskını kınayarak, Alman hükümetinin Müslümanlardan özür dilemesini istedi.

 

 

 

   ALMANYA’DAKİ CAMİLERE BOTLARLA GİRİLMESİ OLAYI…

    Mevlana Camisi’nin Berlin’deki en eski ve merkezi bir cami olduğunu hatırlatan Başkan Efeoğlu, "Mevlana Camisi'ne polis tarafından botlarla yapılan baskını şiddetle kınıyorum. Polislerin baskın sırasında cami içinde botlarıyla dolaşmaları ve camiyi kirletmeleri hiçbir şekilde mazur görülemez ve Müslümanların kutsalına, inançlarına yapılan bu saygısızlığı hiçbir Müslümanın kabul etmesi beklenemez. Her fırsatta ifade ve inanç özgürlüğüne saygı konusunda ahkam kesenlerin sıra Müslümanların inancına gelince nasıl iki yüzlü bir tavır sergilediklerini bu olaylar açıkça gözler önüne sermektedir. Bu projenin İslam alemi tarafından algılanmadığını sanan Macron yanılmaya devam etsin. İslam’a yaptığı hakaretlerin şahsına ve Fransa’ya olumlu katkı yaptığını sanabilir” dedi.

 

    “MACRON’UN İSLAM’A YÖNELİK İZLEDİĞİ SİYASET KABUL EDİLEMEZ”

    Fransa’da Peygamber Efendimize hakaret içeren karikatürlerin devlet binalarına ışıkla yansıtılmasının çirkin bir saldırı olduğunu söyleyen Efeoğlu, “Macron'un Peygamberimiz Hz. Muhammed’e (SAV) hakaret içeren karikatürleri devlet binalarına ışıkla yansıtılmasını emretmesi, Müslümanlara karşı kin, nefret ve düşmanlığı devlet kademelerine taşıması kabul edilemez bir durumdur. Bu, büyük bir provokasyonla karşı karşıya olduğumuzu göstermektedir. Bu çirkin saldırılara karşı tüm Müslüman kardeşlerimizi ve bütün İslam dünyasını, Peygamber efendimizin getirdiği rahmet ve adaleti önceleyerek Müslümanca bir duruş sergilemeye davet ediyorum. Macron'un İslama karşı sert tutumundan anlaşıldığı üzere semitizmin son zamanlarda kullandığı stratejik hamlelerin daha uygulanabilir olmasına destek vermeye çalışması gözden kaçmadığıdır. Maalesef bu yöntemin yakın bir zamanda kendi aleyhlerine dönüşeceğini zaman içinde hep beraber göreceğiz çünkü durdurulamayan bir hakikate susamışlık ve adalet arayışı zümreleri İslam’a geçmesine sebep veriyor. Aslında kutuplaştırmayan ve ayrıştırmayan İslam gerçeği, Macron’un bağlı olduğu küresel aileyi tedirgin etmektedir” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2020, 08:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER