Van'daki balıkçılarda yoğunluk yaşanıyor

Sonbahar mevsiminin kendini iyiden iyiye htirdiği bugünlerde Van'da balık tezgâhları olabildiğince hareketli günler yaşıyor.

Van'daki balıkçılarda yoğunluk yaşanıyor

    Balıkçı dükkanlarını boş bırakmayan Van halkı başta Van Balığı olmak, Hamsi,Palamut, Levrek, Çupra, Mezgit, Küpes, Alabalık, Mercan, Barbun, Dil Balığı, Kalamar vb. balık çeşitleri sofralarını şenlendiriyor.

    Ancak balık fiyatları halen halkın istediği seviyede değil. En ucuz balık olan Van Balığı'nın fiyatı 15 tl den satılırken, Hamsi ve Alabalık 25 tl, Palamut tanesi 15 tl, Levrek 40 tl, Barbun ve Deniz Çuprası 30 tl , Somun Balığı ise 35 tl ' den satılıyor.

     Balık fiyatlarının çok yüksek olduğunu dile getiren Balık Müdavimlerinden Vanlı Savaş Koç ise, “Balık bizim ailece vazgeçemediğimiz lezzetlerin başında geliyor. Bu vesile ile fırsat buldukça balıkçılara gelip kendi bütçemize göre balık alıyoruz. En çokta Van Balığını tercih ediyoruz. Özellikle Tandırda Van Balığı olmazsa olmazımızdır. İnşallah balık fiyatları biraz daha istediğimiz seviyelere iner ve hem biz hem de hemşehrilerimiz bu lezzetlerden mahrum kalmaz”  dedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2020, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER