Van'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

Van'da dün öğle saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle uçak seferleri iptal edildi. Kentte hayat durma noktasına gelirken, herkesin gündemi adeta kar oldu. Birçok kişi çarşı merkezine yürüyerek gidip gelmek zorunda kalırken, vatandaşların çoğu özel aracını çıkaramadı.

Van'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi

 Van'da dün öğle saatlerinden itibaren başlayan ve yoğunluğunu artıran kar yağışı, hayatı felç etti.

      Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünce bölge genelinde buzlanma ve don olayıyla birlikte pus ve yer yer sis hadisesi beklendiği belirtildi. Meteoroloji, yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunduğu konusunda uyarıda bulundu.


       Kar yağışı uçak seferlerini de olumsuz etkiledi. Van'dan Ankara ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına olan uçak seferleri, hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Van Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 11. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler ise kapanan yolları açma çalışmalarına devam ediyor.


          Kar yağışıyla ilgili konuşan vatandaşlar, 1979 yılından bu yana böyle bir karla karşılaşmadıklarını belirtti. Bu seneki kar yoğunluğunun bir garip olduğu yorumunu yapan vatandaşlar, bu yılki yağışların faydalarıyla birlikte çığ gibi birçok zarara neden olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 17:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29