Van'da vekalet yoluyla kurban kesimi anlatıldı

2019 Yılı “Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Toplantısı” Van’da Yapıldı. Türkiye Diyanet Vakfı 2019 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında Van’da kurban organizasyonu tanıtım toplantısı düzenlendi.

Van'da vekalet yoluyla kurban kesimi anlatıldı

               Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1993 yılından beri düzenlenen Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu çerçevesinde, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirmelerine yardımcı olmak ve gerekli tedbirleri almak amacıyla düzenlenen yurt içi toplantıları kapsamında 2019 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım İl Toplantısı; İlçe Müftüleri, Vaizler, Şube Müdürleri, din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerinin katılımlarıyla, Yukarı Nurşin Camiinde gerçekleştirildi.

 

           Van İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya; Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak ve Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat konuşmacı olarak katıldı.

Program açılışı ilk olarak Ulu Camii Müezzin-Kayyımı İsmail Akdogan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

 

 

             MÜFTÜ KESKİN: TÜRKİYE BİRÇOK KİŞİNİN UMUDU OLMUŞTUR

Ardından Van İl Müftüsü Ömer Keskin açılış konuşmasında “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı sadece Türkiye’nin değil adeta dünya Müslümanlarının Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’dır. Milletimiz, sizler ve bizler Filistin’deki, Arakan’daki, Kafkasya’daki, Afrika’daki mazlumların duasıyız, umuduyuz” diyerek Türkiye Diyanet Vakfı’nın gerek Türkiye, gerekse Dünya çapında yapmış olduğu faaliyetlere değinerek konuşmalarını bitirdi.

 

           Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Albayrak konuşmalarında; “Bazı zamanlar vardır ki o dönemde en küçük bir şey çok büyük öneme sahiptir. Afrika’da, Sudan’da yaşayan kardeşlerimiz bırakın kurban etini içme suyu bulmakta bile zorlanıyorlar. Kurban bayramını bekleyen; yine gelecekler, bize kurban eti getirecekler diye bekleyen Müslüman kardeşlerimiz var.” dedi.

 

                    POLAT: TÜRKİYE DİYANET VAKFI 1001 ŞUBESİYLE HİZMET VERİYOR

TDV Genel Müdürü Mehmet Savaş Polat; ise yaptığı bilgilendirme sunumunda, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı, 1001 şubesiyle 145 ülkede hizmet veren büyük bir kurum olduğunu belirterek Türkiye Diyanet Vakfı’nın birçok Ülkede yapmış olduğu hizmetler ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Bu yılki Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında dünyanın 400 bölgesinde kurban kesimi yapılacağını söyledi. Polat, kurban vekâletlerine göre 275 bin hisse, 500 bin kurbanın kesilerek dağıtımının planlandığını kaydetti.

Polat, “Kurbanını paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” temasıyla bu yılda Kurban faaliyetlerinde çok detaylı bir araştırma yapılarak Yurtiçi 890 TL. Yurtdışı 725 TL. belirlenerek Kurban bağışlarının yapılabileceğine değindi.

 

             Vatandaşların, bağışlarını www.diyanetvakfi.org.tr ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra İl ve İlçe Müftülüklerine, cami görevlilerine, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebileceği anlatıldı.

Ayrıca herhangi bir sorunun yaşanması veya Türkiye Diyanet Vakfı faaliyetleri hakkında bilgi almak isteyenlerin 0312 416 90 00’dan ulaşabileceği belirtildi.

Program iyi temennilerle sona erdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2019, 09:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29