Van'da ücretsiz dijital atölye eğitimi verildi

Google Türkiye'nin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve İŞKUR iş birliğiyle geliştirip hayata geçirdiği Dijital Atölye eğitim projesi Van'da Elite World Otel'de yapıldı.

Van'da ücretsiz dijital atölye eğitimi verildi

   Vanlı katılımcılar, Google, TOBB ve İŞKUR iş birliğiyle 'Dijital Atölye' projesi ile dijital geleceğe bir adım daha yaklaştı. Van TSO'nun de desteklediği toplantı, işlerini dijital fırsatlarla büyütmek isteyen KOBİ'lere, medya mensuplarına ve sivil toplum kuruluşlarına açıktı.
   Van'da üniversite öğrencileri, küçük ve orta ölçekli işletmeler, sivil toplum kuruluşları ve medya mensuplarına dijital alandaki bilgi ve becerilerini, online yeteneklerini geliştirebilecekleri eğitim verildi.
    Elite World Hotel'de düzenlenen ve tamamen ücretsiz olan eğitimlerle; yaratıcı fikrini işe dönüştürmek, bu alanda profesyonel hayatını devam ettirmek isteyen gençler ve girişimciler ile işlerini büyütmek isteyen KOBİ'lerin geleceğe hazırlanmasına katkı sağlanması hedeflendi.

   TAKVA, DİJİTAL DÜNYANIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ
    Söz konusu eğitim programında konuşan Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, çağa ayak uydurulması ve dijital dünyaya yönelinmesi gerektiğini belirtti.
İnternet ve dijital dünyanın son yıllarda herkesin hayatın önemli yer tuttuğunu söyleyen Takva, "Toplum olarak bunlara kayıtsız kalma, uzak durma gibi bir durumumuzun olmadığını sanırım hepimiz farkındayız. Dünya artık dijital ortamda yönetiliyor, yönlendiriliyor. Hepimizin elindeki akıllı telefonlar dünyayı elimize sığdırmış durumda. Hal böyle olunca toplum olarak bizde artık kendimizi gelişen bu dünyada konumlandırmalıyız. Günlük hayatımızı değiştiren dev firmaların doğuşu artık onlarca yıl sürmüyor. Hayat eskisinden çok daha hızlı bir şekilde akıyor ve bir bakıyorsunuz 10 yıl içinde hiç olmayan şirketler en büyükler arasında yer almış. Bakınız bugün ki eğitim programımızın ortaklarından biri olan Google de dünyanın en büyük dijital markalarından biri. Başlangıç hikayeleri ile artık dünyaya ilham olmuş, şimdi dijital dünyaya yön veren bir şirket. Geçmişi yüzyıllara dayanan bir yapısı yok. İnternetin keşfinden sonra ortaya çıkmış, ama bu sihirli dünyayı çok iyi kullanarak bu günlere gelmiş, şimdi de sürdürülmesi ve gelişmesi için yoğun bir şekilde çalışmalarını yürüten global bir şirket. Şimdi bizler de işimizi dijital dünyaya taşımalıyız. Taşımalıyız ki büyüyelim ve gelişelim. Çünkü çağımız artık bunu gerektiriyor. Çünkü adı sanal olsa da gerçek dünya buradadır. Ticaret, ekonomik, üretim, pazarlama artık dijital dünyadan yönetiliyor" şeklinde konuştu.
   Katılımcılara verilen seminerle program devam etti.
Söz konusu programın iki gün süreceği belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2017, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER