Van'da 'Geleceğim Mesleğim' konulu usta çırak buluşması toplantısı…

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, DAKA ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle, Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü, ‘Geleceğim Mesleğim’ konulu usta çırak buluşması toplantısı gerçekleştirildi.

Van'da 'Geleceğim Mesleğim' konulu usta çırak buluşması toplantısı…

   Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki toplantıya katılan Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Berge, öğrencilere hitap etti.

   Usta çırak ilişkilerinde saygıya ve sevgiye dikkat çeken Berge, Ahiliğin gereği olan güzel iş ahlakını da hatırlattı.  

 

   “Güzel iş ahlakı çok önemli”

   Çırakların ustalığa geçiş döneminde emektar ustalara büyük saygı gösterilmesi gerektiğini söyleyen Berge, Ahi Evran geleneğini hatırlattı. Güzel iş ahlakının büyük önem taşıdığını vurgulayan Berge, “Meslek bir şekilde zamanla öğrenilir ancak bu süreçte güzel iş ahlakı çok önemlidir. Zira önce insan olduğumuzu unutmamalıyız, mesleğimizi dürüstçe yaparken güzel ahlaklı da olmalıyız. Helal kazancın peşinde emek veren ustalar yetiştirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

   Mesleği olmayan insanların büyük bir kısmının işsiz olduğunun altını çizen VANESOB Başkanı Berge, “Bu nedenle meslek liseleri yeniden canlandırılmalıdır. Ayrıca bölümler de güncellenmelidir. Hemen hemen tüm meslekler adeta dijitalleşti, buna karşılık meslek liseleri de kendini buna göre yenilemelidir. Hem Türkiye’de hem de Van’da işsizliği azaltacak tek unsur meslektir. Atalarımız boşuna, “Sanat altın bileziktir” dememişler.” ifadelerini kullandı.  

    ‘Geleceğim Mesleğim’ toplantısına VANESOB Başkanı Berge’nin yan ısıra Van Terziler Odası Başkanı Çetin Karaduman, Van Demirciler Odası Başkanı Kenan Akalın, Van Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Çelik ve Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yılmaz ile öğrenciler katıldı.

   Usta çırak buluşması kapsamında usta Sabri Yalçınkaya ve Veysel Akdaş, öğrencilere konferans verdi. Ardından ustalara plaketleri takdim edildi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2019, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER