Van'da engelli(!) sürücüler…

Cumhuriyet Caddesi'nin kaldırımlarında yürüyenler, ara bölmelerde aracını engelli güzergahına park eden engelli(!) sürücülerden dolayı sıkıntı yaşıyor. Engelli olan vatandaşlar ise bu duruma tepki göstererek, "Asıl engelliler bunlardır!" şeklinde tepki gösteriyor.

Van'da engelli(!) sürücüler…

      Van'ın son yüzyıldır en işlek caddesi olan ve bu işlekliğini hiçbir zaman başka caddeye kaptırmayan Cumhuriyet Caddesi'nin kaldırımları yine bazı kendini bilmez sürücüler yüzünden yürünemez halde.


     Van Büyükşehir Belediyesi'nin 'parkomat' uygulaması ile çift şeritli araç parkları ortadan kaldırılırken, ana caddelerde de park yoğunluğu azalmış oldu. Ancak bazı sürücüler parkomat ücreti ödememek için neredeyse kaldırımların ortasına aracını park ediyor.


      Cumhuriyet Caddesi'nin kaldırımlarında yürüyenler ise, kaldırımların ara bitim noktalarında park eden araçlar yüzünden, yola inip, tabiri caizse yeniden kaldırıma kırıp yürümek mecburiyetinde kalıyor.
Bu araçların park ettiği noktaların, 'engelli bandının' olduğu güzergahta olması da, birçok kişiyi çileden çıkarıyor.
Vatandaşlar, "Böyle duyarsızlık, böyle anlayışsızlık, böyle 'neme lazımcılık' olur mu? Engelli vatandaşlar bandı takip ederek kaldırımda yürüyor, ancak karşılarına park etmiş araç çıkıyor. Üstelik bu araç kaldırımı tamamen kapatmış durumda" şeklinde yorumda bulunuyor.


      Engelli vatandaşlar ise durumun vahametinin ortada olduğunu söyleyerek, "Bu tür sürücüler, üç kuruş ödememek için araçlarını cadde kenarına park edeceğine, kaldırımları kapatacak ve ücret ödenmeyecek noktaya park ediyor. Üstelik bizim engelli bandının güzergahına kapatarak, bizim yürümemizi engelliyorlar. Asıl engelliler bu sürücülerdir. Ama yetkililerin mutlak suretle teknolojiyi de kullanarak, bu araçların park ettiği noktaları fotoğraflayarak, kanunlarda belirtilen cezaları vermesi gerekir" tepkisini gösterdiler.

Güncelleme Tarihi: 21 Mart 2018, 07:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER