Van'da Çevrimiçi Gazetecilik Çalıştayı...

Basın İlan Kurumu tarafından Van'da Çevrimiçi Gazetecilik İstişare ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleşti. Söz konusu toplantıda konuşan BİK Genel Müdürü Rıdvan Duru, dijital basının önümüzdeki süreçte çok daha etkili olacağına inandığını belirterek, yazılı basının da yeni sürece uyum sağlaması gerektiğini söyledi.

Van'da Çevrimiçi Gazetecilik Çalıştayı...

         Elite World Otelde yapılan toplantının moderatörlüğünü İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Özkır yaptı.
Toplantının açış konuşmasını yapan Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü Rıdvan Duru, dünyanın yazılı basından, internet medyasına doğru yol aldığını belirtti.

 


             "YENİ SÜRECE AYAK UYDURMAK GEREKİR"
  Duru, herkesin yeni sürece ayak uydurmasının şart olduğunu anlatarak "Basın İlan Kurumu olarak biz de kendimizi yenilemeliyiz. Yazılı medyanın da yeni sürece uyum sağlaması gerekir. Sizlerin de bu konuda fikirlerinize ihtiyacımız var. Sosyal medya artık çok yaygın. Ama itibar konusunda hala gazeteler iyi durumda. Yazılı medya kalksın demiyoruz, fakat ortada bir gerçek var. İnternette bir haber paylaşıldığında veya sosyal medya mercalarında bir paylaşım yapıldığında çok daha geniş kesimlere yayılabiliyor. Biz istiyoruz ki şimdiden bir önlem alalım. İnternet gazeteciliği konusunda bazı yasaların çıkacağı konuşuluyor madem, öyleyse bizler ve sizler bu konuda söz sahibi olmalıyız. Bu çalıştaylar ile sizleri dinleyeceğiz. Katılan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.  
Ardından  söz alan Basın İlan Kurumu İlan Hizmetleri Müdürü İdris Çam ve Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş yeni süreç ile ilgili bilgiler verdi.

 


         Delibaş, son yıllarda 250 tl verip bir internet sitesi kuranların da 'Ben gazeteciyim' demeye başladığını belirterek, yasalar dahilinde yeni süreçte internet haberciliği konusunda atılacak adımların olduğunu belirtti. Yerel gazetelerin internet haberciliği konusunda üzerlerine düşeni yapması gerektiğini vurguladı.
Daha sonra söz alan gazeteciler özellikle yazılı basın olarak son yıllarda yaşanan ekonomik sıkıntılara değindi.

 


                      "DÜNYA GENELİNDE GAZETECİLİK EVRİLİYOR"
  Özellikle son yıllarda resmi ilanların gazetelerde çok az yayınlanması sonucu sorunların arttığı vurgulandı.
Gazetecilerin soruları üzerine yeniden söz alan BİK Genel Müdürü Rıdvan Duru, dünya genelinde gazeteciliğin bir tarafa evrildiğini, bu konuda önlem alınması gerektiğini ifade etti.

 


         Duru, yazılı basının ayakta kalmasından yana olduklarını, ancak internet medyasının da geliştiğini, yeni sürece uyum sağlanması konusunda da kaçınılmaz bir gerçeklikle karşı karşıya kalındığını ifade etti.

 


        Eskiden ulusal basından bazı gazetelerin milyonlar sattığını, ancak son yıllarda en iyi gazetelerin bile tirajlarının çok çok düştüğünü anlatan Duru, artık yeni kuşağın telefondan gazete okuduğunu söyledi.
İleride internet medyasının da ilan almak için başvurularının olacağını belirten BİK yetkilileri, ilan almak için çeşitli şartların olacağını vurguladı.

 


          Toplantıya, Basın İlan Kurumu Van Şube Başkanı Çetin Yılmaz, Memur Sen Şube Başkanı M.Ali Uca, İşkur Müdürü Salih Serçe, KOSGEB Bölge Müdür Yardımcısı Abdulhadi Arvas ile Van ve bölge illerden gazetecilerde katıldı.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2019, 09:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29