Van'da, 'Bir Şiir Bir Nefes' şiir okuma yarışması…

Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Birimi, Gençlik Merkezleri, "Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması" düzenleyerek il birincilerini belirledi.

Van'da, 'Bir Şiir Bir Nefes' şiir okuma yarışması…

     Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarından "Bir Şiir Bir Nefes" şiir okuma yarışması; Van il finali İpekyolu Gençlik Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Van Gençlik Merkezlerinin düzenlediği yarışma, 14-17 ve 18-25 yaş aralıklarında bay/bayan olmak üzere 4 farklı kategoride gerçekleştirildi.

   Dereceye girenlerin ödüllendirildiği yarışmada birinci olan gençler bölge finaline gitmeye hak kazandılar.

   İpekyolu Gençlik Merkezi'nde düzenlenen “Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması’na” Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İpekyolu Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İbrahim Sancar, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Sunullah Ercek, Gençlik Merkezi Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı. Şiir okuma yarışmasında korona virüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe ve dezenfeksiyon işlemlerine önem verildi.

   Şiir okuma yarışmasının il birincileri yapılacak bölge finaline, Bölge finalinde başarılı olan gençler ise Türkiye finaline katılarak Van adına şiirlerini okuyacaklar.

   Şiir okuma yarışması sonunda dereceye giren öğrencilere ise ödülleri, Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, İlçe Müdürü, Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü, Gençlik Merkezi Müdürleri ve Jüri Üyeleri tarafından verildi.

    Yapılan ödül töreni sonunda açıklamalarda bulunan Van Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, “Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız tarafından Türkiye geneli yapılan ve il müdürlüklerimiz organizasyonluğunda gerçekleştirilen, Gençler Arası Şiir Okuma Yarışması İl Birinciliğine ilimizden gençlerimizin bu denli fazla katılım sağlamaları bizleri gerçekten çok mutlu etti. Milli duygularımızı ve kültürümüzü en iyi şekilde anlatan Türk Müziği, Tiyatro ve Şiir’in yaşatılması, gençlerimiz arasında yaygınlaşmasının sağlanması, benimsenmesi ve gençlerin serbest zamanlarının değerlendirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz tarafından düzenlenen Gençler Arası Şiir Okuma Yarışmalarında, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak dereceye giren ve katılım gösteren tüm gençlerimizi tebrik eder, farklı kategorilerde birinci olarak ilimizi ileriki tarihlerde yapılacak olan; Bölge ve Türkiye finali yarışmasında temsil edecek olan birincilerimize şimdiden başarılar diliyoruz.” şeklinde konuştu. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2020, 08:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
CEVAT
CEVAT - 3 yıl Önce

BEN ŞİİR YAZMAYI ÇOK SEVİYORUM

SIRADAKİ HABER

banner29