Van'da bazı sokaklarda maske kullanılmıyor

Van’ın işlek caddelerinde özellikle polis memurları tarafından maske denetimleri yapıldığı için birçok kişi kurallara uyarken, bazı cadde ve sokaklarda ise denetimler olmadığı için maske kullanımı istenen düzeyde değil. Sanat Sokağı’nda birçok kişinin maske takmadığı ve kurallara uymadığı görülüyor.

Van'da bazı sokaklarda maske kullanılmıyor

    Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve oradan bütün dünyaya yayılıp adeta küresel çapta hayatı felç eden koronavirüs (covid-19) kapsamında ye tedbirler alınmaya devam ederken, Van’ın en kalabalık sokaklarından biri olan Sanat Sokağı’ndan geçen her 10 kişiden 4’ü ya maskesiz yada maskeyi tam anlamıyla takmıyor.

    Koronavirüs salgınından sonra maske kullanımı hayatımızın bir parçası haline gelirken, Van’da bu kurala birçok kişi uymuyor. Virüsün yayılmaması ve daha fazla can almaması için her gün yeni tedbirler alınırken, Van’ın kalabalık sokak ve caddelerinde birçok kişi ya maske takmıyor, yada maskeyi yarım takıyor.

Son olarak Van’ın kalabalık sokaklarından biri olan Sanat Sokağı’nda yaptığımız inceleme sonrası bu sokağı kullanan her 10 kişiden 4’ü ya maskesiz yâda maskeyi tam anlamıyla takmıyor.

    Sanat Sokağı’nda sosyal mesafe kuralları hiçe sayılırken, bazı vatandaşların umursamaz davranışları ise hayrete düşürüyor. Hemen hemen her gün alınan yeni tedbirler ve tüm uyarılara rağmen, Van caddeleri tıklım tıklım dolarken, bazı vatandaşların maskelerini çenelerinin altına indirmesi veya takmaması endişelendiriyor.

Özellikle Sanat Sokağı’nı kullanan bazı vatandaşların umursamaz tavırları ürkütüyor. Sanat Sokağı’nda sosyal mesafe kuralı hiçe sayılırken, her 10 kişiden 4’ü maskeyi tam anlamıyla kullanmıyor.

Duruma tepki gösteren duyarlı vatandaşlar ise özellikle Sanat Sokağı’nın sıkı denetim altına alınmasını istedi.

Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2020, 09:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29