Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem!

Van'da saat 13:00 sıralarında şiddetli bir deprem meydana geldi. Vatandaşlar panikle kendini sokağa atarken herhangi bir can veya mal kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Van'da 5,4 büyüklüğünde deprem!

   Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanlığından yapılan açıklamada, tarafından yapılan açıklamada bugün saat 13:00 sıralarında Van'ın Özalp İlçesi'nde 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiği belirtildi. Van merkezde ve çevre illerde de hissedilen deprem vatandaşlar tarafından kısa süreli paniğe yol açarken, depremle ilgili şimdiye kadar herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmadığı bildirildi.

   Öte yandan Kandilli Rasathanesi verilerine göre depremin merkez üssü Örenburç-Saray olarak açıklanırken, yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin şiddeti ise verilere göre 5,4 olarak açıklandı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

    Van Valiliği'nden yapılan açıklamada Van'da meydana gelen depremle ilgili henüz olumsuz bir durumun meydana gelmediği belirtilerek, ekiplerin mahallelerde tarama çalışmaları yaptığı ifade edildi.

   Konuyla ilgili açıklama yapan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Özalp, Saray, Çaldıran ilçeleriyle irtibat halinde olduğunu belirterek, şuan için herhangi bir can veya mal kaybının olmadığını ifade etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29