Vali Bilmez deprem bölgesinde konuştu...

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, bugün öğlen saatlerinde meydana gelen deprem sonrası bölgeye hareket ederek incelemelerde bulundu. Hasar gören köyleri havadan inceleyen Vali Bilmez, köyleri ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Vali Bilmez deprem bölgesinde konuştu...

   Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl AFAD Müdürü Osman Uçar ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı depremin etkili olduğu mahallelerde ilk olarak helikopterle incelemeler yaparak, hasar gören köyleri ziyaret ettiler.

   Hasar gören köyleri ziyaret eden Vali Bilmez konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Birçok evin orta ve ağır hasar gördüğünü belirten Vali Bilmez, "Bugün saat 13.00 civarında 5,4 şiddetinde bir deprem gerçekleşti. Bu deprem Özalp, Saray ve Gürpınar ilçelerinin kesiştiği bölgede etkili oldu. Yaklaşık 15 köyümüzde hasara yol açtı. Depremden dolayı enkaz altında kalan her hangi bir vatandaşımız yoktur. Sadece depremden dolayı atlamaktan kaynaklanan 5 vatandaşımızda hafif yaralanmalar var. Onlarda Özalp Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Durumları iyi herhangi bir problem yok. Fakat köylerimizde orta ve ağır hasarlı yapılar bulunmaktadır. AFAD ve Çevre Şehircilik ekipleri bölgede çalışmalarına başladılar. Bir ekip Gürpınar'da, bir ekip Özalp ve bir ekip ise Saray'da çalışmalarına başladı. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Elhamdülillah bu depremden dolayı her hangi bir can kaybımız yoktur. Mal kayıpları da inşallah en seri bir şekilde telafi edilecektir. Depremin etkili olduğu bölgeleri havadan dolaştık ve kontrol ettik. Ciddi bir problemimiz yoktur fakat epey yapı hasar görmüş vaziyette. Vatandaşların ağır hasarlı diye ekiplerin tespit ettiği evlerden uzak durması gerekiyor. Ekiplerimizin girdiği köylerde muhtarların ve vatandaşların ekiplerimize yardımcı olmasını talep ediyoruz. Bütün hasar tespit taleplerine bakılacaktır buna ilişkin tespitler yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Van Bölge Gazetesi: Emre An

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 15:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER