Vali Bilmez'den deprem açıklaması...

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Özalp'ta meydana gelen depremde ilçedeki bazı köylerde kısmen hasar görüldüğünü belirterek, bunun dışında şuana kadar olumsuz bir durumun yaşanmadığını ifade etti.

Vali Bilmez'den deprem açıklaması...

   Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, bugün saat: 13:03 sıralarında meydana gelen deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Bilmez, Özalp İlçesi'nde meydana gelen depremde bir köyde sadece bir evde kısmi hasar meydana geldiğini, bunun dışında bazı köylerde hasarların olduğunu ifade ederek, ekiplerin tarama ve hasar tespit çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

   Van Valisi yaptığı açıklama sonrasında Çevre ve Şehircilik ekipleriyle birlikte depremin yaşandığı bölgeye doğru incelemelerde bulunmak üzere yola çıktı. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl AFAD Müdürü Osman Uçar ve Çevre Şehircilik İl Müdürü Ali Kemal Atlı depremin etkili olduğu mahallelerde ilk olarak helikopterle inceleme yaptı.

  Yapılan incelemeler sonucunda Özalp, Saray ve Gürpınar İlçelerine bağlı yaklaşık 15 mahallede orta ve ağır hasarlı yapıların bulunduğu ifade edilirken, şuana kadar 5 kişinin hafif yaralı olduğu belirtildi.

Ekiplerin mahallelerdeki tarama ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor...

Van Bölge Gazetesi

 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 13:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29