Vali Bilmez, cenaze törenine katıldı

Van'da görev yapan Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, yeni tip koronvirüs (Kovid-19) tedavisi gördüğü Yüzüncü Yıl Üniversitesi Dursun Odabaşı Tıp Merkezinde yaşamını yitirdi.

Vali Bilmez, cenaze törenine katıldı
Hastanenin yoğun bakım servisinde 20 gün tedavi gören Kaya, bugün öğlen saatlerinde yaşam mücadelesini kaybetti.

Savcı Kaya için Van Adalet Sarayı önünde tören düzenlendi. Törene Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez katıldı.

Kaya'nın Türk bayrağına sarılı naaşının tören alanına getirilmesinin ardından özgeçmişi okundu.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, törende yaptığı konuşmada, yardımseverliği ve görev aşkıyla örnek olan meslektaşlarını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve duanın ardından mesai arkadaşları tarafından omuzlarda taşınarak cenaze aracına konulan Savcı Kaya'nın naaşı, Van Ferit Melen Havalimanından memleketine uğurlandı.

Törene, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez’in yanı sıra Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Emirşah Baştoğ, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mustafa Dede, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Erhan Çavuşoğlu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Lütfü Boyalı, İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ, savcılar, hakimler, Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar ve adliye personelleri katıldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2020, 22:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29