Uğurlu: Pideye gizli zam yapıldı

Ramazan ayına girilmesiyle beraber pideye yapılan yüzde 15'lik gizli zammı eleştiren Tüketiciler Birliği Derneği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, "Ramazan pidesine yumurta ve susam süsü verilerek yapılan gizli zam maalesef tüm herkesi önemli ölçüde mağdur ediyor" dedi.

Uğurlu: Pideye gizli zam yapıldı

       Ramazan Pidesine Yapılan Gizli zam sürümde fahiş fiyatlar doğurduğunu belirten Başkan Uğurlu, "Bilindiği üzere bir ekmek gramajı 210 gramdır. Çiftli ekmek olarak satılan pidesinin ağırlık gramajı 420 olması gerekirken 360 gramla  2.5' satılmaktadır. Geriye kalan 60 gramı susam ve yumurta gideri olarak hesaplamışlar. İlgili odaların fiyat belirlemesinden sonra Türkiye'nin ucuz pidesini Van'da satıyoruz gibi söylemleri halka bir lütufmuş gibi sunuldu" dedi.

   "Bizler bu çifte standardı kabul etmiyoruz" diyen Uğurlu, "Tüketicileri savunan Sivil Toplum Kuruluşu olarak muhattap alınmadık. Oysa Þuketiciler Birligi Değneği olarak bizlerinde görüş ve talepleri alınarak daha şeffaf bir yol izlenebilirdi. Şimdi burdan soruyorum, Acaba bir yumurtayı   kaç tane pideye sürüyorsunuz.
Tüketicilerin ekmeği oynamak günahtır" ifadelerini kullandı.

Virüs Fırsatçıları Tekrar Hortladı

   Koronavirüs'ün Türkiye yi etkisi altına aldığı günden bu yana  tüm ürünlere ciddi bir fahiş  fiyat uygulandığını belirten Tüketiciler Birliği Van Şube Başkanı Erhan Uğurlu, maalesef bu firsatçıların tekrar hortladığını söyledi.

   Tüketiciler Birliği Derneği Şube Başkanı Erhan Uğurlu bir haftadan bu yana virüs fırsatçıları tekrar fahiş fiyat uygulayarak tüketicileri zor durumda bırakmışlardır.
Başkan Uğurlu denetim yetkisi olan kurumların radikal bir şekilde çalışmalarını yapmaları gerekir. Ülkemizin zor bir süreçte geçtiği bu sıkıntılı dönemde hiçbir kimseye esnek davranılmaması gerekiyor. Denetim hakimiyetin elden bırakılmaması gibi fahiş fiyat uygulayanlarada ciddi cezai yaptırımlardan kaçmamak lazımdır.
Bu zamlar birkaç büyük esnafın tekelinde olmamalı. Ülkemize ulusal bazda baktığımızda çok iyi bir yönetim ortaya koyan Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklerine yereldeki firmalar haksızlık ediyor.
Başkan Uğurlu Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu "Bizbize Yeteriz Türkiyem" Milli dayanışma kampanyasına üretici firmalar zam yapmadan da  destek vermiş olurlar" diye konuştu.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2020, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER