'Tuşba Millet Bahçesi Projesi' onaylandı

Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, 717 bin 212 metrekare alan üzerine kurulacak ve bölgenin en büyük ‘Tuşba Millet Bahçesi’ olan projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca onaylandığının müjdesini verdi.

'Tuşba Millet Bahçesi Projesi' onaylandı

   Başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte Millet Bahçesi’nin kurulacağı alanda incelemelerde bulunan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanan hükümetin ilk ‘100 Günlük İcraat Programı’ çerçevesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sundukları ‘Tuşba Millet Bahçesi Projesi’nin onaylandığının müjdesini verdi.

 

   717 BİN METREKARELİK ALANI KAPSAYACAK

   Şemsibey, İskele ve Bardakçı mahallelerinin sınırlarında yer alan projenin yakın bir tarihte startının verileceğini söyleyen Başkan Akman, yeşil dokusu ve sosyal donatıları ile Vanlıların yaşam kalitesini yükseltecek olan projenin yaklaşık 717 bin 212 metrekarelik bir alanı kapsadığını söyleyerek, “Tuşba Millet Bahçesi Projesi’ni, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile yapacağımız protokol çerçevesinde TOKİ Başkanlığı tarafından ve belediyemiz koordinasyonunda yürütülecek” dedi

    Halkın hizmetine sunulan 15 Temmuz Şehitler Parkı ve onun devamı niteliğinde olan İskele Sahil Bandı 2. Etap Projesi’nden sonra gerçekleştirilecek Tuşba Millet Bahçesi Projesi da tamamlandığında Tuşba’ya dolayısıyla Van’a büyük bir değer katacağını vurgulayan Başkan Akman, Tuşba Millet Bahçesi Projesi ile birlikte, geçmişte yıllarca hafriyatın döküldüğü ve adeta bir çöplük alanını andıran İskele ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) arasının yeşil bir koridora dönüştürülmüş olacağını dile getirdi.

 

    SAHİL YOLU ULAŞIMINA KOLAYLIK

   Projenin tamamlanmasıyla Feribot İskelesi’nden, Van YYÜ ve devamından Halkalı Mahallesi’ne kadar olan yaklaşık 68 kilometrelik sahil yolu ulaşımının da kolaylaşacağını dile getiren Belediye Başkanı Salih Akman, “Yapılacak olan Tuşba Millet Bahçesi Projesi’nde, Millet Kıraathanesi, ibadethane, kütüphane, sergi alanları, el sanatları merkezi, çay bahçesi, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları, her yaş ve yetenekte bireyler için spor alanları, meydanlar, deprem toplanma alanı, doğal göl, çeşmeler, gösteri alanları, açık oto park, açık havuzlar ile seyir iskeleleri olacağı büyük piknik ve dinleme alanı kapsamaktadır” diye belirtti.

       Projenin aynı zamanda bölgede kurulacak olan ‘Millet Bahçeleri’ içerisinde alan olarak en büyük olma özelliğine sahip olduğunu ifade eden Başkan Akman, “Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için başta onay makamı olan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum’a ve tüm bakanlık çalışanlarına, TOKİ Başkanlığı’na, Van Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Mehmet Emin Bilmez’e, Van YYÜ Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye, MTA Bölge Müdürlüğü’ne, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne, Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne, AFAD ve Türk Kızılay Derneği başkanlıklarına teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 09:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29