Türkmenoğlu: Bazı ilçeler için itirazlarımızı yaptık!

Ak Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, yerel seçimler neticesinde Bahçesaray, Gevaş, Gürpınar ve Çatak belediyelerini kazandıklarını, başta Erciş olmak üzere, Çaldıran, İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçeleri için ise itirazlarının olduğunu belirterek, “Her şeye rağmen bu seçimlerde Ak Parti Van’da oylarını artırırken, diğer partilerde düşüş yaşanmıştır” dedi.

Türkmenoğlu: Bazı ilçeler için itirazlarımızı yaptık!

             Yerel seçimlerin sona ermesinin ardından kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti Van’da yüzde 40 oranında, HDP ise yüzde 53 oranında bir oy aldı.
Kesin olmayan sonuçlara göre dört ilçenin belediyesini kazanan Ak Parti, bazı ilçeler için ise YSK’ya  itirazlarını yaptı.
Seçimlerin değerlendirmesini yapmak üzere Ak Parti İl Başkanlığı’nda bir toplantı gerçekleşti.
İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva basının karşısına çıkarken, ilçe başkanları, seçilen belediye başkanları ve beledi başkan adayları, kadın kolları, gençlik kolları ve partinin farklı kademelerindeki isimler söz konusu toplantıda hazır bulundu.

 


        “AK PARTİ ÜLKE GENELİNDE YİNE BİRİNCİ PARTİ OLDU”
Türkmenoğlu, söz konusu seçimlerde ülke genelinde Ak Parti’nin birinci parti olduğunu, Van genelinde de oylarını ciddi oranda arttırarak, daha önce 2 olan belediye sayısını 4’e çıkardığını belirtti.
AK Parti Van İl Başkanlığı’nın, 24 Haziran 2018 Genel seçimlerindeki başarılı çalışmalarının hemen ardından, 31 Mart 2019 yerel seçim çalışmalarına start verdiğini vurgulayan Türkmenoğlu, “Teşkilatımız tarafından hazırlanan ve ilimizde bir ilk olan 120 günlük stratejik eylem planı uygulamaya geçmiştir. Genel merkezimizin merkez yoklaması, teşkilat temayül yoklamaları ve kamuoyu araştırmaları neticesinde belirlenen Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız, ilçe belediye başkan adaylarımız ile birlikte Milletvekillerimiz, il, ilçe ana kademe, gençlik ve kadın kolları, meclis üyelerimiz, mahalle başkanlarımız ve teşkilatlarımızın tamamı ilimiz genelindeki yaklaşık 229 bin hanede yaşayan seçmenlerimize ulaşmak için gayret göstermiştir. Gönül belediyeciliği anlayışımızı sahaya hâkim kılmak için ilimizin tamamında 30 ayrı seçim ofisi açarak, 10 ayrı noktada seçim stantları kurarak, 2 büyük seçim otobüsü, 20 adet seçim minibüsü ile broşürler, mektuplar ve seçim için gerekli tüm materyalleri dağıtarak Van kamuoyuna projelerimizi anlatmaya çalıştık. Ayrıca adaylarımızın projelerinin tanıtım toplantılarını da gerçekleştirdik” dedi.

 


        “VAN SİYASİ TARİHİNİN EN KALABALIK MİTİNGİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Van’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenlediği mitinge değinen Türkmenoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımı ile Van siyasi tarihinin en kalabalık mitingi gerçekleştirilmiştir. Seçim günü sandıklarda görev alacak müşahitlerimiz büyük bir titizlikle belirlenmiş, gerekli bilgi ve donanıma sahip arkadaşlarımız sandıklarda görev almışlardır. Tüm bu yoğun ve organizeli kurumsal teşkilat çalışmalarımız neticesinde Cumhur İttifakı yerel seçiminde Van ili genelinde AK Parti oylarını arttırmış, diğer partiler ise oylarını düşürmüştür. Özellikle kırsal alanda ve sınır ilçelerimizde oyların önemli oranda artışı, ideoloji siyasetinin yitirildiğinin göstergesidir. Teşkilatımız, Van ilinde girdiği 31 Mart 2019 yerel seçiminden de güçlenerek çıkmıştır. Bahçesaray, Çatak, Gevaş ve Gürpınar İlçelerimiz AK Parti Belediyeciliği ile hizmet anlayışını tercih ederek Belediye Başkanlığını kazanmıştır. Diğer ilçelerimizde seçim sonuç tutanaklarına tarafımızdan gerekli itirazlar yapılmış ve süreç takip edilmektedir” dedi.

 


         Emeği geçenlere de teşekkür eden Kayhan Türkmenoğlu, “Seçim çalışmalarımıza ve yapılan büyük mitinge katkı sunan başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’a, SKM programlarımıza bizzat katılan Sayın Bakanlarımıza, Genel Başkan Yardımcılarımıza, Milletvekillerimize, İl yönetim kuruluna, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarımıza, ilçe teşkilatlarımıza, mahalle başkanlarımıza, sandık kurulu asil ve yedek üyelerimize, müşahitlerimize, okul bina ve kat sorumlularımıza, Seçim Koordinasyon Merkezlerimize (SKM), Sonuç Alım Sistemi (SAS) ekibimize, eski teşkilat mensuplarımıza, seçim süresince görev yapan jandarma ve emniyet mensuplarına, sağlık görevlilerine, basınımızın güzide mensuplarına ve tüm aziz Van halkına teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 


         TÜRKMENOĞLU, BAZI İLÇELERDEKİ İTİRAZLARININ NEDENLERİNİ ANLATTI
Türkmenoğlu, Erciş’in yanı sıra, Çaldıran, İpekyolu, Edremit, Tuşba ilçelerinde de seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyleyerek, “Erciş’in yanı sıra, Edremit, İpekyolu ve Tuşba ilçelerinin seçim sonuçları konusunda itirazlarımızı yaptık. Müsaade ederseniz, itirazımızın nedenleriyle ilgili de bir açıklama yapalım. Dün akşam gece 01’e kadar ben Erciş’teydim. Arkadaşlar şimdi tutanakların yasaya aykırı bir şekilde düzenlendiğini gördük. Zarf ve pusula sayılarının eşit olmadığını gördük. Yine kullanılan zarf sayısı ile sandıktan çıkan zarf sayısının bir biriyle uyuşmadığını gördük. Seçmen sayısı ile kullandırılan pusula sayısının bir biriyle uyuşmadığını, sonuçların tutanaklara hatalı geçirildiği. Yine Erciş’te beş binden fazla geçersiz oy var ve bunların niçin geçersiz olduğu belirtilmemiş. HDP ile Ak Parti arasında 2 bin 533 oy var. Bu itirazlarımız sonucu özellikle Erciş’te güzel sonuç alacağız. Çünkü sadece Erciş’te 300’den fazla sandık var. Herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 


         Ardından kısa bir konuşma yapan Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Necdet Takva, “Bazı arkadaşlar işaret ederek benim konuşma yapmamı istedi. Bizim konuşmamızı bekleyenler var. Ama şu işler sonuçlansın inşallah biz de konuşacağız. Van’dayız, bir yere gitmiyoruz, daha çok şeyler konuşacağız” ifadelerini kullandı.
Daha sonra partililer, Gürpınar ve Gevaş ilçesine bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2019, 17:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER