Türkiye'nin yöresel ürünleri Van'daki fuarda sergilenecek

Van’da geçtiğimiz yıl ilki yapılan Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın ikincisi bu yıl da yapılıyor. 4-13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuar ile ilgili açıklama yapan organizatör firma yetkilisi Özgür Çelik, “Söz konusu fuarda hedefimiz 300 bin ziyaretçi” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin yöresel ürünleri Van'daki fuarda sergilenecek

          4-13 Ekim 2019 tarihleri arasında Van Expo Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ola ‘Yöresel Ürünler ve Hediyelik Eşya Fuarı’ ile ilgili gazetecilerle bir araya gelen firma yetkilisi Özgür Çelik, geçtiğimiz yıl düzenlenen fuara 105 firmanın katıldığını, bu yıl ise 120 firmanın katılacağını söyledi.

 


        Kayseri pastırması, Gaziantep baklavası, Şanlıurfa çiğköftesi, Hatay künefesi, Manisa mesir macunu, Afyonkarahisar’ın kaymağı gibi ülkenin şehirlerine has ürünlerin sergilenip satılacağı fuara yoğun ilgi olacağını söyleyen Özgür Çelik, “Türkiye’nin 81 ilinden yöresel ürünler Van’da buluşacak. Geçtiğimiz yıl fuara yoğun bir katılım olmuştu. 200 bin kişilik bir ziyaretçi söz konusuydu. Bu yıl daha fazla bir yoğunluk bekliyoruz. 300 bin kişilik bir katılım olmasını bekliyoruz. Eğer bu rakama ulaşırsak, geçen yıldan çok daha faydalı bir organizasyon yapmış olacağız. Bu yıl yine fuarda sirk gösterileri olacak. Sanatçılarımız olacak. 5-6 Ekim ve 12-13 Ekim tarihlerinde sirk gösterilerimiz olacak” dedi.

 


         Van’ın bir fuar şehri olduğunu söyleyen Çelik, “Son yıllarda baktığımızda önemli fuarların gerçekleştiğini görüyoruz. Bu fuar da Van’ın önemli fuarlarından biridir. Geçtiğimiz yıl fuara katılan firmaların tümü bu yıl yine katılacak. Bu da firmaların memnuniyetinin derecesini gösteriyor. Ayrıca başka firmalar da bu yıl fuara katılacak. Yine Vanlıların fuara katılanlara kucak açtığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

 


         Fuar esnasında Van’a ekonomik anlamda da katkılar sunduğunu söyleyen Çelik, “Reklamlarımızın çoğunu buradaki firmalara veriyoruz. Satın almaları Van’dan yapıyoruz. Firmalarımızın yetkilileri burada konaklıyor, burada yiyip-içiyor. Bu şehir bize katkı sunuyorsa, biz de bu şehre katkı sunmalıyız düşüncesiyle hareket ediyoruz” diye konuştu.

 


         Bu yıl 120 firmanın katılacağını söyleyen Özgür Çelik, “Geçtiğimiz yıl hem firma sayısı, hem metrekare ölçüsü olarak baktığımızda, bu yıl daha fazla sayıya ulaşacağız. Yine fuarın olduğu her gün Şişli Öğretmenevi ve Hz. Ömer Camii karşısında öğleden sonra yarım saatte bir ücretsiz servislerimiz kalkacak” dedi.

 


           Birçok şehirde fuarlar düzenlediklerini söyleyen Çelik, Van’ın en mutlu ayrıldığı şehirlerin başında geldiğini ifade ederek, “Van, fuar düzenlediğimiz ve mutlu ayrıldığımız şehirlerin başında geliyor. Buradaki insanlar çok sıcakkanlı. Yine buranın insanları misafirperver” diye konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2019, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER