TÜGVA'dan anneler günü programı....

Türkiye Gençlik Vakfı ( TÜGVA ) Van İl Başkanlığı her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında düzenlenen Anneler Günü etkinlikleri kapsamında vakıflarında görev yapan kadınları unutmayarak Anneler onuruna bir yemek organize etti.

TÜGVA'dan anneler günü programı....

      Tuşba Belediyesinin sponsorluğunu üstlendiği programa Tuşba Belediye Başkanı Doç.Dr.Fevzi Özgökçe, Ak Parti Tuşba ilçe Başkanı Muğdat Gunini ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ve çok sayıda davetli ile birlikte
Tügva Van ailesine bağlı yüze yakın bay ve bayan ailece katıldı.

 


      Programın başında Tügva Van Kadın Teşkilatı tüm Annelere karanfil dağıtarak güzel bir jest yaptı.
Fatma Tuba Ariç' in sunuculugunu yaptığı program Kuranı Kerim tilaveti ile başlayıp, Tügva Medeniyet ve Değerler Klübü temsilcisi Evin Demireki' nin okuduğu " Sol Yanım acıyor " adlı şiir ile devam etti. Şiir tüm salondan büyük alkış aldı.
Annelerin önemini anlatan anlamlı ve duygusal bir video eşliğinde salondakilerin duygulandığı görülürdü.
Programda kendisine söz verilen Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr.Fevzi Özgökçe yakın zamanda annesini kaybetmenin hüznü ile duygularına hakim olamadı.

 


     Kürsüde konuşmaktan zorluk çekerek hem kendisi ağladı hem de salondakileri ağlattı. Konuşmasına zar zor devam eden başkan Özgökçe; fedakar ve cefakar annelerimizin kıymetini yaşarken bilelim, gerekirse hergün onların ayaklarının altından öpelim,onları üzmeyelim çünkü onlar ölüp, darı bekaya göçünce bir daha geri gelmiyorlar, diyerek sözlerini tamamladı.
Programda konuşan Türkiye Gençlik Vakfı Van il Başkanı Adem Özer ise ; batı kültürünün dayatmasıyla her geçen gün daha fazla toplumsal dejenerasyona mâruz kalıyoruz. Batı için normal olan anne ve babaya şiddet içeren dizilerin biz müslümanlara da empoze edildiğini görüyoruz. Bu yüzden çok dikkatli olmalıyız diyerek sözlerini tamamladı.

 


     Daha sonra söz alan Ak Parti Van Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ise yaptığı konuşmada; Ben de hem anneyim, hem de anneanneyim. Ancak yıllardır siyasetin içinde olduğum için bazen annemi, bazen kayınvalidemi bazen de çocuklarımı ihmal ettiğimin farkındayım. Ne olur bana haklarını helal etsinler, bizim derdimiz var ve sorunlarımız çoktur. Yine de tüm Annelerimizin gününü kutluyorum ve her birisinin ayrı ayrı ellerinden öpüyorum diyerek sözlerini bitirdi.
Program Tamer Özsoy ve Ercan Ulutaş ' in Türkiye Gençlik Vakfı Van il Başkanlığının yaptığı hizmetleri anlatan konuşmalar, yenilen yemek ve ardından çekilen hatıra fotoğrafları ile sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2018, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER