Sünnetçioğlu: Salgınla mücadelede tedbirleri elden bırakmamalıyız

Van İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, dünya genelinde etkisini sürdüren koronavirüs salgınına yakalanmamak için mutlaka tedbirleri en üst düzeyde tutmak gerektiğini belirterek, özellikle seyahatlerde daha hassas davranmalıyız” dedi.

Sünnetçioğlu: Salgınla mücadelede tedbirleri elden bırakmamalıyız

     Seyahat kısıtlamasının kalkmasıyla birlikte şehirlerarası otobüs ve hava yollarıyla seyahatlerin arttığına şahit olduklarını söyleyen  İl Sağlık Müdürü Sünnetçioğlu, tüm dünyada devam eden ve fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bir şekilde bulaşarak enfekte olan insan sayısını hızla arttıran yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının, risk oluşturmaya devam ettiğini vurguladı.

    Halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek adına sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltmak, sosyal izolasyonu sağlamanın hayati önem taşıdığını belirten  Sünnetçioğlu, "Elbette bu yeni süreçte vatandaşlarımızın da yerine getirmesi gereken bazı yükümlülükler var. Seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızdan tedbirler kapsamında seyahat sağlığı için gerekliliklerin yerine getirildiğinden emin olacaklar; aksi halde virüsün yayılımı hızlanarak vaka sayısı ve buna bağlı olarak tedavi gereksinimi duyacak kişi sayısını arttıracağı, bu durumun da toplum sağlığı düzeninin ciddi şekilde bozulmasına sebep olacaktır. Temizlik maske, mesafe; yeni normalin vazgeçilmezleri haline getirmemiz gerektiğini ifade etmek isterim. Şayet kurallara riayeti en üst düzeyde tutarsak, bu süreç daha hızlı olacaktır. Ancak, kurallara uyulmaması halinde Allah göstermesin salgının yeniden yayılmasına neden olabilir” dedi.

   Sünnetçioğlu, öğrenci sınavları ile de gerekli tedbirlerin yetkili kurumlarca alındığını hatırlatarak, hafta sonu sınava girecek öğrencilere de  başarı diledi. Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2020, 09:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER