Sünnetçioğlu: Özalp'taki hastada corona virüsüne rastlanmamıştır

Van İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Özalp’ta bir hastada corona virüsü olduğuyla ilgili iddialara yanıt vererek, “Hastana böyle bir bulguya rastlanmamıştır” dedi.

Sünnetçioğlu: Özalp'taki hastada corona virüsüne rastlanmamıştır

    Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Özalp Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne, hafif gribal enfeksiyonu şikayetiyle bir hastanın başvurduğunu, yapılan muayenelerde, corona virüsüne ait bir bulguya rastlanmadığını, hastaya mevsimsel gribal enfeksiyon tedavisi uygulandığını belirtti.

    Sünnetçioğlu, “Yapılan muayenelerde coronavirüs ‘ e ait bulgular bulunmasa da tedbir amaçlı olarak hastamızın tahlilleri alınarak Ankara’ya gönderildi tahlil sonuçları elimize ulaşır ulaşmaz sonuçlar hakkında kamuoyu bilgilendirilecektir. Bu hastamız dâhil olmak üzere Kentte herhangi bir birim de karantinaya alınmış hastamız bulunmamaktadır. Bölgede hastalığın kontrolüne yönelik olarak Van İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından gerekli koruma tedbirleri alınmıştır. Başvuran hastamız gerekli işlemlerden sonra taburcu edilerek evine gönderilmiş, İlçede yaşayan vatandaşlar ise bilgilendirilmiştir. Özalp Devlet Hastanesi, sorunsuz olarak hasta kabulü yapmaktadır” ifadelerini kullandı.Bölge Gazetesi Haber Merkezi

 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2020, 16:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29