Sünnetçioğlu: KOAH hastaları salgından en iyi şekilde korunmalı!

Van Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, Dünya KOAH Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, söz konusu hastaların mümkün mertebe dışarı çıkmaması ve salgından en iyi şekilde korunması gerektiğini belirtti.

Sünnetçioğlu: KOAH hastaları salgından en iyi şekilde korunmalı!

      Sağlık Müdürü Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yeni tip koronavirus (Covid 19) salgınının yaşandığı bu günlerde KOAH hastalarının dışarı çıkmamaları önerisinde bulundu.

    Doç. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yaşanan koronavirüs salgını sırasında kronik akciğer hastalığı olanların sağlıklı bireylere göre daha fazla risk altında olduğunu belirterek; “KOAH, en önemli halk sağlığı sorunlarından biri olarak biliniyor. Akciğerlerde bronş adı verilen hava yollarının tıkanmasına ve solunum güçlüğü, öksürük, nefes darlığı gibi şikâyetlere yol açan kronik bir hastalık olan KOAH, çağımızın en önemli hastalıklarından biri olmaya devam ediyor. KOAH, hastaları tıpkı diyabet ve kalp hastalığı olanlar gibi, Kovid-19'un en sık belirtileri, ateş, boğaz ağrısı, öksürük ve nefes darlığı görüldüğü gibi tercihen aile hekimine başvurmalarını önermekteyiz. Nefes darlığı, KOAH'lı hastaların yaşadığı en temel belirtisi olarak her zamankinden daha farklı ya da ilaç kullandığı halde değişmeyen ya da artan nefes darlığı durumunda hastalarımızın yine hastaları alevlenme dönemlerini evde geçirmeyi tercih etmişlerdir. Bu süreçler için tele sağlık ”uzaktan ya da online” sağlık uygulamaları geliştirilerek KOAH hastaları desteklenmektedir” dedi.

    Sünnetçioğlu, KOAH hastalarından, koronavirüsten korunmak için diğer tüm sağlıklı bireyler gibi el hijyeni ve sosyal mesafe kurallarına bağlı kalmalarını, yeterli ve sağlıklı beslenmelerini, günde yarım saat ev içinde, balkona ya da bahçeye çıkarak egzersiz yapmalarını, yeterli miktarda uyumalarını ve önerilen tedaviyi eksiksiz uygulamalarını istedi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 18 Kasım 2020, 16:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29