SP'li İlhan, iki önemli konuya işaret etti

Haftalık basın toplantıları düzenleyerek kentin sorunlarını dile getiren Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, bu kez, satılacağı gündeme gelen eski devlet hastanesi arsası ile yıktırıldıktan sonra çalışmaları duran İskele sahili konusunda açıklamalarda bulundu.

SP'li İlhan, iki önemli konuya işaret etti

         Başkanlık bürosunda yerel ve yaygın medya mensupları ile bir araya gelen SP İl Başkanı Özay İlhan, daha önce satışı durdurulan, ancak yeniden satışa çıkarılan eski devlet hastanesi arsası ve yaklaşık bir yıldır herhangi bir çalışma yapılmayan Van İskele sahili konusuna değindi.

 

    Eski devlet hastanesi arsasının yeniden satışa çıkarılmasının büyük bir yanlış olduğunu vurgulayan İlhan, “SP Van İl Başkanlığı olarak buradan iktidarın sözde vekillerine, il başkanına ve ilimizin yönetiminde bulunan yetkililere sesleniyoruz. Eski devlet hastanesinin yerinin satışının durdurulmasını ve mevcut yerin Van Büyükşehir Belediyesine devredilerek yeşil alan yapılmasını istiyoruz” dedi.

İlhan, açıklamasında bir yıl önce düzenleme yapılacağı gerekçesiyle yıktırılan, ancak son zamanlarda çalışma yapılmayan İskele sahili konusuna da işaret ederek, “Van'da adeta yıkım ve talan ekibi gibi çalışanlar; ‘İş yapıyoruz’ adı altında geçtiğimiz yıllarda müzemizi yıktığı gibi İskele sahilini de yıktı ve öylece bıraktı. Bizler Van İskele sahilinin düzenlenerek yeniden vatandaşlarımıza açılması hususunda gerekeni yapmanızı ve kalıcı olarak bu sorunların ilimizin gündeminden düşürülmesini talep ediyoruz. Buradan bir kez daha ifade etmek istiyoruz. İnsanlar, sembolik siyasetten bıktı ve somut kararlar, neticeye ulaşmış hizmetler bekliyor. Bunu temin edemiyorsanız, eksikliğinizi sadece birbirinizi ağırladığınız uyduruk toplantılarda nutuk atarak dolduramazsınız” ifadelerini kullandı.Van Bölge Gazetesi

 

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2019, 15:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29