SP İl Başkanlığı, Van'daki Koronavirüs belirsizliğini sordu

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, son zamanlarda Van’da artan koronavirüs salgını ile ilgili yaptığı açıklamada, ilde söz konusu şüpheli hastalara test yapılıp yapılmadığı, toplam kaç vaka ve ölüm olduğu ve sağlık sistemlerinin durumu ile ilgili sorular sordu.

SP İl Başkanlığı, Van'daki Koronavirüs belirsizliğini sordu

    Saadet Partisi Van İl Başkanlığı’nın, Koronavirüs salgının başladığı ilk günden itibaren bugüne kadar Van genelinde salgının boyutunu yakinen takip ettiklerinin belirtildiği açıklamada, “Tedbirlerin yoğun olarak alındığı 1 Haziran öncesi dönemde bile ne yazık ki kurallara uyulmadığı için bazı mahallelerde çok yoğun Corona virüs vakaları ortaya çıktı. 1 Haziran sonrası başlayan kısmi normalleşmeyle birlikte salgın Van genelinde hızla yayılmaya başladı bugün geldiğimiz noktada ilimizde ki Pandemi Hastaneleriyle birlikte Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi ve Van YYÜ Dursun Odabaşı Araştırma Hastanesinin de dolduğunu görüyoruz. Bir çok Corona virüs hastasının hastanede yatması gerektiği halde yatak olmadığından dolayı evlerine gönderildiği haberini almaktayız. Salgın nedeniyle hastanelerde bir çok ameliyatın ertelendiğini bir çok hastanın mağdur olduğunu biliyoruz. Corona virüs salgının her geçen gün artması nedeniyle Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak aşağıdaki soruları il Hıfzısıhha kuruluna sormak istiyoruz” denilerek, şu sorular soruldu: Corona virüs şüphelisi olan tüm hastalara test yapılmakta mıdır?  İl genelinde halihazırda toplam kaç pozitif vaka vardır bu hastaların kaçı evlerinde kaçı hastanelerde tedavi görmektedir? Pozitif vakaların içinde hastaneye yatması gerektiği halde hastanelerde yer olmadığı için eve gönderilen hasta sayısı kaçtır? Van genelinde diğer sağlık hizmetleri ne kadar verilmektedir? Corona virüs salgınının kontrolden çıkmış durumda olduğu ve sağlık hizmetlerinin neredeyse çökme noktasına geldiği ilimizde ek poliklinikler açılması ve ilave olarak Sahra Hastanesi yapılması söz konusu mudur?”

    Açıklamanın devamında ise” Saadet Partisi Van İl Başkanlığı olarak Van genelinde sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettirilmesi için gerekli tedbirlerin biran evvel alınmasını yetkililerden talep ediyoruz” ifadeleri yer aldı.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2020, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner29