Saadet Partisi, Van'daki mültecilerin durumunu masaya yatırdı

Saadet Partisi Van İl Başkanlığı, son zamanlarda özellikle otogarda çok sayıda mültecinin bulunduğunu, bunlarla ilgili bir çözümün olup olmadığını sordu. Konuyla ilgili Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a sorular yöneltildi.

Saadet Partisi, Van'daki mültecilerin durumunu masaya yatırdı

        Parti binasında açıklamalarda bulunan SP İl Başkanı Özay İlhan, “İlimizle alakalı konularda düzenli olarak yapacağımız basın toplantılarının ilkini bu hafta gerçekleştiriyoruz.  Van’ımızın sınır il olması nedeniyle yıllardır mülteci sorunu belli aralıklarla ilimiz gündemini meşgul etmiştir” dedi.

 


      İlhan, mülteci sorununa işaret ederek, “Özellikle son aylarda yollar başta olmak üzere otogarda ve şehrin birçok yerinde mülteciler çoluk çocuk, genç yaşlı, kadın erkek olmak üzere karşımıza çıkmaktadır. Konuyla ilgili bu hafta mecliste Milletvekilimiz Sayın Abdulkadir Karaduman tarafından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından cevaplanmak üzere;.Söz konusu sığınmacı grubu ile ilgili bakanlığınıza ulaşmış herhangi bir başvuru var mıdır? Bakanlığınıza bağlı Van Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün konu ile ilgili bir çalışması olacak mıdır? Benzer problemlerle karşılaşan, bakanlığınızca tespit edilmiş başka sığınmacı grubu mevcut mudur? Benzer koşulları taşıyan sığınmacı gruplarının problemleriyle ilgili ülke çapında hangi projeler uygulanmaktadır? şeklinde dört soru yöneltildi. Mülteci sorunuyla alakalı bizlerde ilimizde gerek basın aracılığıyla gerekse direk olarak birçok sorunu yerinde görmekteyiz. Defalarca kez çok fazla sayıda mültecinin minibüs, kamyon kasası vb. araçlara doldurularak taşındığını ve kazalar da öldüğüne şahidiz. Birçok kez de sınır hattında mültecilerin soğuk hava koşulları ya da farklı nedenlerle öldüğünü duymaktayız. Binlerce mültecinin açlıkla, hastalıkla karşı karşıya kaldığını kötü koşullarda yaşam mücadelesi verdiğini ya da çok ucuza ağır işlerde çalıştığını görmekteyiz. Ne yazık ki insan kaçakçılığının meslek haline dönüştürüldüğü de göz ardı edilemeyecek bir durumdur. Yaşanan bu insanlık dramının çözümü için; Başta Van Milletvekilleri, Van Valiliği ve Van Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bugüne kadar hangi çalışmaları yapmıştır? İleri ki dönemler için hangi plan ve projeleri söz konusudur?” şeklinde sorular sordu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2019, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER