Pekcan: Yeni teknolojilere yatırım yapmaya kararlıyız

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye olarak yeni teknolojilere ve tasarıma yatırım yapmaya kararlı ve hazır olduklarını söyledi.

Pekcan: Yeni teknolojilere yatırım yapmaya kararlıyız

       Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, gelecekte yenilikleri başarıyla yakalayan ülkelerin yükseleceğini belirterek, "Türkiye olarak yeni teknolojilere ve tasarıma yatırım yapmaya kararlıyız ve hazırız. Siz gençlere çok iş düşüyor." dedi.

Pekcan, İbn Haldun Üniversitesi'nin, lise son sınıf öğrencilerini alanında uzman isimler, akademisyenler ve kanaat önderleriyle bir araya getirmek amacıyla Sheraton Grand İstanbul Ataşehir Hotel'de düzenlediği "Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi"ne katıldı.

 

 

     "Başarısızlıklarınız sizi yıldırmasın"

Programda konuşan Pekcan, "Başarıları, başarısızlıklarımızdan edindiğimiz tecrübeye borçluyuz. Lütfen başarısızlıklarınız sizi yıldırmasın. Her başarısızlıktan sonra ne kadar çabuk ve hızlı toparlanır, ayağa kalkarsanız başarıya bir adım daha yaklaşmış olacaksınız." dedi. 

 

      İş müracaatlarında hiç tecrübesi olmayan, çok başarılı bir yeni mezun yerine başarısızlıkla sonuçlanmış bir girişim tecrübesi olan birisinin tercih edilebileceğini dile getiren Pekcan, çünkü başarısız girişimin de bir tecrübe olduğunu söyledi.

Pekcan, Türkiye olarak İtalya ile Hindistan arasına konumlanmış, serbest piyasa ekonomisine sahip, AB ile Gümrük Birliği anlaşması olan ve dünyanın ilk 20 ekonomisi arasında bulunan bir ülke olduklarını aktardı.

 

 

       Türkiye'de önceleri üretmenin önemli olduğunu aktaran Pekcan, mühendislik bölümlerinin o dönemlerde çok revaçta olduğunu, sonrasında ürettiğini en iyi şekilde pazarlayıp satabilme ve yönetim becerilerinin önem kazandığını anlattı.

 

    Pekcan, sonrasında finansal konularda eğitimli, alternatif finansal yönetimlerinde tecrübeli kişilerin önem kazandığını kaydederek, 2000'li yıllarla birlikte internet başta olmak üzere bilgi ve iletişim teknolojilerindeki devrimin hayatın her alanına girdiğini söyledi.

Bir süre sonra üretim yapılarının, bilgi teknolojilerinin, enerji kaynaklarının değişeceğini, yapay zekanın günün her alanına gireceğini aktaran Pekcan, bunların hepsinin ekonomiyi de değiştireceğini anlattı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2018, 17:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER