Muhtar Adayı Savaş: Halkımıza hizmetkâr olacağız!

Halilağa Mahalle Muhtar Adayı Mehmet Mekin Savaş, gazetemize yaptığı açıklamalarda, “Memleketimiz ve çevremiz için güzel hizmetler yapmak için aday oldum. Seçilmem halinde güzel işler yapmaya gayret edeceğim” dedi.

Muhtar Adayı Savaş: Halkımıza hizmetkâr olacağız!

      Kendisini tanıtmasını istediğimiz Mehmet Mekin Savaş, “1973 Van doğumluyum. Gerek İnşaat sektöründe gerekse farklı yerlerde birçok çalışmalarımız oldu. Bu çalışmalarımızdan dolayı birçok yerden takdir aldık. İnşaat sektörünün içinde çevre düzenleme çok önemlidir ve işlevselliğimiz olarak bizlerde inşaat sektöründen geldiğimiz için çevrecilik anlayışımız gelişmiştir. Bu nedenle de çevre konusunda girişkenliğim var. Bu özelliğimden yararlanmak amacıyla memleketimiz ve çevremizde güzel hizmetler yapmak için bu yola girdim” dedi.

 


         Van’ı sevdiği için huzurlu ve güzel bir ortam arzuladığını belirten Savaş, “Elektrik, alt yapı, kanalizasyon ve su sıkıntılarımız var. Aynı zamanda halen birçok sokaklarımıza doğalgaz hattı geçmemiştir ve bu da bizim açımızdan büyük sıkıntı teşkil ediyor. Bu konuyla ilgili birimlere gittik ve müracaatta bulunduk ama bu da yeterli olamadı maalesef. Bunlara benzer birçok sıkıntılarımız var ve bu sıkıntılarımızla belediyeyi huzursuz etmek istemiyoruz. Eğer biz bu yörenin insanıysak, bu memlekette yaşıyorsak, hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için olmalıyız” dedi.

 


          “Birçok ailemiz mağdur durumdadır”
Halilağa Mahallesi’nin elit olan bölgelerinde, hiçbir alt yapı sorunu olmadığını söyleyen Muhtar Adayı Mehmet Mekin Savaş, “Yine elit bölgelerde iyi bir ulaşım sorunu yok, eğitim sorunu yok, park sorunu yok, ama kısmi yerlerde bu sorunlar hala devam ediyor ve bu sorunlardan dolayı birçok ailemiz mağdur durumdadır. Bunlardan sosyal aktivite yönünden geri kalmışlar. Maalesef ana yollarımız Tuşba, Kale, Terzioğlu yollarıyla sınırlı kalmış. Birçok insanımız bu ana yolların sınırlı olmasından şikayetçidir” dedi.

 

 


          Mehmet Mekin Savaş sözlerine devamla, “Ayrıca ressamlık yeteneğimde var. Aynı zamanda üç sergi açmışlığım da oldu. Halen de çalışmalarım devam ediyor. Ressamlık bir yetenek işidir ve ben de yeteneğime güveniyorum. Yeteneğime güvendiğim kadar bilgime de güveniyorum. Bu yeteneğimi, bilgimi halkımla paylaşacağım ve ne gerekiyorsa dört dörtlük bir şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Kimsenin şüphesi olmasın ben kendimi nasıl görüyorsam nasıl anlıyorsam, çevremi de o şekilde görüp anlayacağım” ifadelerini kullandı.

 


         “Muhtar olmak için değil, hizmetkâr olmak için bu hizmeti vereceğiz”
Halilağa Mahallesi’nde on bir bin üç yüz altmış beş seçmen olduğunu belirten Savaş, “Mahallemizdekilere tavsiyem, muhtar seçme konusunda seçici olsunlar. Yani muhtarlarını iyi seçsinler. Biz muhtar olmak için değil, hizmetkar olmak için bu hizmeti vereceğiz. Halkımızdan istediğimiz bizi desteklemeleridir. Bu desteklerinden dolayı pişman olmayacaklarının temennisini veririm. Gerek çevre düzenlemesi, gerek altyapıyla ilgili, gerek ulaşımla ilgili, gerek eğitimle ilgili, gerekse çocuklarımızın rahat bir ortamda eğlenebileceği güzel bir ortam hazırlamak için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Özellikle mağdur ailelerimize farklı projelerimiz var. Sözün özü olarak bizler, mahallemizin sakini değil sahibi olacağız.” şeklinde konuştu.Van Bölge Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2018, 09:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER